Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Töre'siz zor oyun!

Bilic'in dünkü 11'ni nasıl buldunuz?
Bu hafta herkesin kafasındaki soru Liverpool mücadelesinin sonucunun Eskişehirspor maçında sahaya nasıl yansıyacağıydı. Önce Demba Ba sakatlandı.
Bilic bunun sonucunda elindeki tercihlerini kullandı.
Neydi bu tercihler; savunmada denge oyuncusu Pedro Franco kadroda yok, hücumda skor üretemese de oyunu çözen Gökhan Töre kenarda ve Veli Kavlak'ın değişmez partneri, orta sahanın dinamik adamı Atiba kenarda... Beşiktaş, dün ideal 11'inden oldukça uzaklaşmış bir şekilde maça çıktı. 0-0 giden maçı Töre gibi bir oyuncu olmadan Frei ile çözmeniz oldukça zordur. Çünkü Kerim Frei, denge oyunlarının değil, kopan oyunların etkili oyuncusudur.
Buna Olcay ve Sosa'nın da düşük performansı eklenince ve Demba Ba'sız santrfor mevkisi çok etkisiz olunca ortaya bu senaryo çıktı.
Bilic bir rotasyon kararı aldı ama Tolgay ve Opare'yi yedek soyundurdu. Neden böyle bir karar aldı?
İlk önce şunu bilmek gerekir.
En gerçekçi hedef lig! Bugün ilk 11'de görev verilmeyen oyuncuların Liverpool maçında fizik olarak nasıl olacağını önceden kestiremezsiniz.
Ama kesin olan şey bu oyuncuların Eskişehir maçında oynamadığıdır.
Yani Bilic'in, "Ben bu oyuncuları Liverpool maçında oynatacağım" taktiği çok doğru değil. Devre arasında yapılan transferlerin mantığı uzun vadede değil, kısa sürede oynatabileceğiniz oyuncuları almaktan geçer. Beşiktaş'ın devre arasında nokta transferleri olmamıştır. Rotasyonda Oğuzhan, Tolgay'dan daha iyi olduğu için bugün kullanıldı. Opare ise tercih edilmedi, demek ki 11 yeterliliği bulunmuyor.
Bilic'in hamleleri ve üçlü savunma tercihi doğru muydu?
Bilic bu zamana kadar kadro yapısında hep muhafazakar bir görüntü verdi. İlk defa radikal bir karar vererek üçlü savunmaya geçti.
Hatta futbolcular ilk 5 dakika saha içinde paylaşım yapamadılar ve bu durumu yadırgadılar. Bunun sonucunda Beşiktaş için evet bir baskı oluştu ama dağınık bir hücum görüntüsü ortaya çıktı. Baskı vardı, topa sahip olma vardı ama yeteri kadar pozisyon üretemediler. Kısacası üçlü savunmanın artısını göremedi. Tam tersine Eskişehirspor, kontralarla oyunu 2-0'a getirip koparma şansını çoğu kez yakaladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA