Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Yorgunluk ve ciddiyet

Beşiktaş'ın dünkü oyununu nasıl değerlendirirsiniz?
Üç gün önce alınan Liverpool zaferi takım birlikteliğinin bir sonucuydu. Dün ise oyunu tamamen futbolcu maharetlerine kalmış bir Beşiktaş vardı. Bana göre takımın en büyük zafiyeti de buradaydı. Tabii ki 120 dakikalık Avrupa sınavı Balıkesir maçını zorlaştırmıştı ama Beşiktaş gibi bir takım iki kez öne geçtiği maçı bitirmeliydi. Beşiktaş'ın önde olduğu anlarda biraz oyun şımarıklığı vardı, kaybettiği iki puanda bunun rolü olduğunu düşünüyorum. Maçın sonlarında yorgunluk göze çarptı ama Beşiktaş gibi bir takım bunun üstesinden gelmeliydi. Bana göre Beşiktaş, Fenerbahçe ile birlikte önemli bir kayba uğradı. Bu Beşiktaş'ın Avrupa yolculuğunun lige yansımasıdır. Beşiktaş şampiyon olacak mı sorusunun yanıtı burada.

Bilic, Liverpool karşısında 120 dakika oynayan futbolcularıyla Balıkesir karşısına çıktı. Bazı isimleri dinlendirmeyi tercih edebilir miydi?
Öncelikle Tolgay ilk 11'de olabilirdi. Veli yerine de Kerim... Ancak lig koşusunda 'daha fazla rotasyon daha verimli olur' demek değildir. Gökhan ve Damba Ba'sız çıkmak risk olurdu. Sonuçtan nedene giderseniz bir çok şey söyleyebilirsiniz. Bilic, Eskişehir maçında rotasyon yaptı diye de eleştirildi. O yüzden sonuçtan nedene gidemezsiniz, maçın başından doğru karar vermek gerekiyor.

İki tribünün cezalı olduğu Balıkesir maçını Beşiktaş'ın İstanbul yerine Ankara'da oynaması, sizce hata mıydı?
Kesinlikle böyle düşünmüyorum. Beşiktaş daha önce Ankara'da oynadığı maçları kazandı. Bunun tribün ya da zemin gibi sebepleri vardı. Bu yüzden Ankara tercihini yanlış bulmuyorum.

Devre arası transfer edilen Opare'nin oyununu nasıl buldunuz?
Opare'yi iki maçtır beğeniyorum ama oyuncu kalitesi hakkında şu an için net bir şey söyleyemeyiz. İki maçta da üzerine düşeni yaptı. Ancak oyuncu kalitesi bambaşka bir şey. Bunu konuşmak için erken.

Birkaç haftadır iyi olmayan Sosa'nın kadroda yer alması için ne düşünüyorsunuz?
Sosa 2-3 maçtır beklenenin altında bir futbol sergiliyor. Ama Liverpool maçlarının ardından hemen ondan vazgeçmek pek doğru olmazdı. Bana göre Sosa ile maça başlamak Bilic açısından doğru bir tercihti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA