Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Farklı ve keyifli

* Beşiktaş Avrupa dönüşü ligde 5 gollü galibiyet aldı. Bu performansı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Avrupa kupalarında devam etmenin lig performansını kötü etkileyeceğini savunan görüşler var. Benim bakışım ise bunu hiç alakası olmadığı ve zaman zaman olası Avrupa başarısının ligdeki başarıyı da desteklediği yönünde. Tıpkı dün akşam Beşiktaş'ın çok kolay skora gitmesi ve çok kolay bir oyunla maçtan 5-1 galip ayrılması gibi.

* Size göre Beşiktaş mı çok iyi oynadı, yoksa Antalya mı hafif kaldı?
Her ikisi de diyebiliriz. Sosa ve Gökhansız olmasına rağmen önde yine çok üretken bir Beşiktaş izledik. Quaresma, Olcay, Oğuzhan ve Gomez dörtlüsü üretirken ve becerili işler yaparken aynı zamanda Antalya'nın da orta sahada hiçbir direnç göstermediği birleşince ortaya farklı skor çıktı. Baktığımız zaman gol sayısı ve pozisyon zenginliği olarak ligde Beşiktaş'tan daha üretken bir takım göremiyoruz.

* Beşiktaş'ın geçen sezonundan farklı öne çıkan özellikleri nelerdir?
Son iki sezona ele aldığımızda en önemli özelliği golü bulduktan sonra rakibini oyuna ortak ediyordu. Bu sene ise tam tersi öne geçtiği zaman hücum zenginliğini ortaya koyuyor ve oyunu alıp kopartan bir anlayış sergiliyor. Bu sezon Şenol Güneş'in oyun anlayışındaki en önemli fark, skoru bulmak değil, oyunu koparmak oluyor.

* Derbinin berabere bittiği haftada Beşiktaş iki rakibine de 4 puan puan fark attı. Bu durum ileriki haftalara nasıl yansır?
Beşiktaş için en ideal sonuçlar ortaya çıktı. 9. haftanın sonunda kredi anlamında Beşiktaş'a çok şey kazandırdı. Hem kendine güven geldi hem de ileriye dönük kredi kazandı. İkinci devre derbileri dışarıda oynayacağını düşündüğümüzde şampiyon olma hedefinde ilk yarıda puan farkını açması bu hesaplar için ideal bir durum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA