Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Liderliği hak ediş

İlk yarıda Beşiktaş'ın iç saha maçlarındaki çizgiye ulaşamadığını gördük... Bunu neye bağlıyorsunuz?
Bu olguyu ilk yarının tamamında değil de oyunun başlangıcı olarak düşünmemiz lazım... Önemli etkenlerden biri de Konyaspor'un benim beklediğimden çok daha önde kurduğu savunma anlayışıydı. Bunda da başarılı oldular. Ancak bu uygulamayı sürdürebilmek her zaman mümkün olmuyor. Bunu terse çeviren taraf yine Beşiktaş'tı.. 25. dakikadan sonra oyundaki üstünlüğü eline alan Beşiktaş, ezberindeki hücum üretkenliğini sahaya yansıttı.

İkinci yarıda neler değişti? Quaresma-Olcay değişikliği Beşiktaş'ın oyununa nasıl yansıdı?
İkinci yarıyı da aslında ilk yarının son 15 dakikasıyla beraber anlatmak gerekir.. Özellikle altı çizilmesi gereken Oğuzhan'ın on sekiz içindeki soğukkanlılığı ve sakinliğiydi. Oğuzhan, Mario Gomez'le beraber yaptığı işlerden skor üstünlüğünü getiren taraf oldu.. 1-0'dan sonra her şey artık Beşiktaş'ın istediği gibi gidiyordu. Bu arada Quaresma'nın oyundan çıkmasının sebebi bana göre performansı değil cebine koyduğu sarı karttı. Beşiktaş'ın geçen sezonla bu sezon arasındaki en önemli farkı, geçen sezon Beşiktaş 1-0 öne geçtiği zaman rakibini oyunda tutuyordu. Bu sezon ise oyunu eline alan ve skoru koparan bir Beşiktaş görüyoruz. Dün ayrıca öne çıkan iki oyuncu vardı; Oğuzhan ve Mario Gomez... Mario Gomez bana göre mükemmel santrfor işleri yaptı.

Beşiktaş, ilk yarıyı lider bitirdi. Yarış ikinci yarıda nasıl devam eder?
Beşiktaş'ın transfere ihtiyacı var mı? 11 yıl aradan sora gelen ilk yarı liderliğini önemsiyorum. Ancak iyi götürmekle iyi bitirmek çok farklıdır.Bunu geçmiş yıllarda olumsuz anlamda yaşadı Beşiktaş. Ama bu sene Beşiktaş'ın oyunuyla çok farklı olduğunu söylemek lazım.. Transfere ihtiyacı yok ama bir kaleci ve bir stoper kadroyu zenginleştirir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA