Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Bu duruma düşürenler utansın

Milli Takımımız'da oynayan futbolcuların çoğunluğu Türkiye'de yetişme. Almancı az! Brezilyalılar da zaten Brezilya'da yetişme. Bizimkiler zaman geçince de burada büyüyorlar, onların çoğu da Avrupa'ya gidiyorlar. İşte aradaki farklardan biri bu!
Maç oynanırken yediğimiz gollerden ve ikili mücadelelerden sonra futbolcularımızın acizliği gözlerinizden kaçmamıştır. Hakeme ve rakibe küstahlık yapma şansları yok! Çünkü rakip bizimkilere göre çok daha iyi futbolcu. Ama burada bir ayrıntı var; Türkiye'de oynayan futbolcuların çoğu Brezilyalı futbolcuların aldığı paraya yakın kazanıyorlar. Bizimkilerin arkalarında kulüp başkanları var, soyunma odası basan! Bizimkilerin arkalarında seyircileri var, rakibe küfür eden! Bizimkilerin arkalarında gazeteciler ve televizyon yorumcuları var, onlara yalakalık yapan. Ve bütün bunlara seyirci kalan bir federasyon var. Olayın aslı bu kadar basit. Bitmedi, bütün bunları seyreden idari mekanizmalar var.
Yaptırımcılar! Ellerinde kanun olmasına rağmen yaptıramayanlar, kanunu uygulamayanlar. Uygulatamayanlar.
Diyeceksin ki ey Erman Toroğlu 4-0 ile bunların alakası ne? Dua edin de 4-0 oldu. Adamlar tempoyu düşürdüler seni rezil etmemek için. Brezilya takımının bire bir futbolcularına bakın. Nasıl baskı, pres yapıyorlar? Nasıl koşuyorlar? Nasıl yardımlaşıyorlar? Ve hiçbir şekilde ne hakeme ne rakibe bir terbiyesizlik yapıyorlar! Ne de ahlaksızlık. Taktik falan hikaye. Hadi diyelim ki ayakla topu rakibine atıyorsun. Yahu kardeşim taç atışından da topu rakibe atıyorsan sana hangi taktiği anlatalım? Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören'in yanında Yarsuvat oturuyor. Stadın sahibi F.Bahçe ama Fenerbahçe'nin başkanı yanlarında yok! Bu da ikisine kapak olsun! Beyler bizim sıkletimiz Brezilya değil kabul edelim, Kazakistan! Ayağımız yere bassın. Futbolumuzu bu duruma düşürenler de utansınlar. Eğer utanacak suratları varsa. Ama ben onların suratlarının kösele olduğunu biliyorum.
NOT: Bu stada bu seyirci Milli takım için gelmedi. Brezilya Milli takımı için geldi. Bence de doğru seçim yaptılar: Demek ki niye seyirci gelmiyor diye suçladığımız o insanlar iyi maldan anlıyorlarmış!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA