Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Logoyu değiştirirken kime sordun Oğuz kardeş!

TSYD logo değişikliğini kimseye sormadan yapıyor ama Türk Bayrağı'nın kalkıp kalkmadığının farkında bile değil. Oysa Türkiye'de her gün şehit cenazeleri kalkıyor, Ay-Yıldızlı bayrağımız her yerde dalgalanıyor...

Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Oğuz Tongsir, Fenerbahçe Stadı'na alınmayan muhabirler hakkında yazdığım yazıdan sonra, "Erman Toroğlu aleyhimde yazıyorsa demek ki doğru işler yapıyoruz" diye bir açıklama yapmıştı. Oğuz Tongsir muhakkak doğru işler (!) yapıyordur. Ne kadar doğru işler (!) yaptığı geldiği günden bu yana ortada.Oğuz Tongsir'in başkan seçildikten sonra yaptıkları bir roman şekline dönüştürülebilir... Ama bu roman afaki değil. Babadan yerli, hatta 'yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı' cinsinden.
Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin logosu değişti... Türkiye'de her gün şehit cenazeleri kalkıyor, bombalar patlıyor... Bütün maçlar başlamadan önce İstiklal Marşı okunuyor, Ay-Yıldızlı bayrağımız her yerde dalgalanıyor. O Ay-Yıldızlı bayrağımız, spor yazarlarının geçmiş dönemdeki ambleminde de var ama bu sefer kaldırılıyor.
Oğuz Tongsir, Aziz Yıldırım Fenerbahçe Stadı'na muhabirleri sokmadığında onun ayağına gidiyor ama Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı ve yönetiminden bildiri bile yok. Bazı yakın arkadaşları ona tavır koyuyorlar ama o yine bildiğini okuyor. Sonra iki gazeteci tutuklanıyor, onlar hakkında bildiri yayınlıyor. Kendi üyesini koruyamayan bir başkanın, başkaları hakkında ahkam kesmeye ve bildiri yayınlamaya hakkı yok. Oğuz Tongsir, logo değişikliğini yapıyor ama Türk bayrağının kalkıp kalkmadığının farkında bile değil. Şimdi Başkan Oğuz Tongsir'e birkaç sorum var... Cevaplandırırsa sevinirim. Bana cevap vermesine gerek yok. Demişti ya, "Erman Toroğlu bizi tenkit ediyorsa doğru yoldayız"diye yine öyle yazmasını bekliyorum... İşte sorularım...

1 Ey Oğuz kardeşim! Sen bu logoyu değiştirirken yönetim kurulu üyelerine sordun mu? Sen bu logoyu değiştirirken genel kurul kararı aldın mı? Sen bu logoyu değiştirirken bu fikri dernek üyelerine açıkladın mı? Onların fikrini aldın mı? Hatta ve hatta kapalı devre bir yarışma açtın mı?
2 Tüzük değişikliği yapmışsınız, öyle söyleniyor... Bu tüzük değişikliğinde neler yazıyor bilen var mı?
3 Genel sekreter çalıştırıyormuşsunuz. Bu arkadaş da seçimle gelmiş ama seçimle gelen bu arkadaşa aylık olarak bir ücret ödüyor musunuz?
4 Ey
Oğuz Tongsir, TSYD'nin Ankara Şubesi araba almak istemiş. Genel merkeze sormuş, "Ne yapalım" diye. Siz de "50-60 bin civarında bir araba alın" demişsiniz. Bakın bunlar hep söylenenler, cevap istiyorum. Ama Ankara şubeniz bu fiyatlara sıfır araba bulamamış. Bunu Genel Merkeze bildirmişler, İstanbul'dan kullanılmış bir araba gönderilmiş. Plakası yok, muayenesi yapılmamış. Trafiğe götürülmüş araba, GBT'sine bakınca Oğuz Tongsir'in karısının üzerinde çıkmış. Sen eşinin arabasını Ankara'ya mı sattın? Soruyorum ve cevap vermeni merakla bekliyorum.
Türk Bayrağı'nı logodan çıkaran, karısının arabasını ikinci elden şubeye satan bir adamın TSYD Başkanlığı'nda ne kadar kalacağını merak ediyorum. Tabii doğruysa. Peki sen bu logoyu değiştirirken bu görevi hangi şirkete verdin?
Ya da verdin mi? Bu şirkete verirken onlara bir ödeme yapıldı mı?
Bu şirket, eski bir gazeteciyi (senin arkadaşın da olabilir) son zamanlarda işe aldı mı? Onu da merak ediyorum. Cevaplarsan sevinirim. Bu soruları soran Erman Toroğlu... Hani seni tenkit eden. Seni tenkit ettiğime göre de, "Senin yaptığın işler çok doğrudur" diyorum Oğuz Tongsir..
Ama cevapları da bekliyorum.

SABAH'IN YAYINLARI BÜYÜK SES GETİRDİ
SABAH, TSYD'deki skandal logo değişikliğini iki gündür yaptığı haberlerle okuyucularına duyurdu. Bu haberler büyük ses getirirken, dernek üyeleri de özellikle sosyal medyada TSYD yönetimine büyük tepki gösterdi. Gelen tepkiler ve haberlerimiz üzerine TSYD yönetimi yapılan büyük hatadan dönerek yeni logonun tasarlanacağını açıkladılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA