Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

F.Bahçe bunları bilerek yapıyor

Arda'ya omuz atıldı, Baros'un ve Elmander'in ayakları kırıldı, Burak tahrik edildi... Amaç Sneijder'i uzun süreli sakatlamaktı.

Kadıköy'de bu ilk kez mi oluyor? Gerilimden beslenmek, zorlu maçlarda rakipleri gerilimin içine sokmak Fenerbahçe'nin bilerek uyguladığı bir politika. Gerçekten bunu özellikle büyük maçlarda başarıyla yapıyorlar. Örnekler vereyim:
1- F.bahçe'ye geldiği ilk sezonda derbi atmosferini bilmediği halde Baroni'ye 'kamikaze' görevi verilmişti. Baroni de maç öncesi ısınan Arda Turan'a omuz atıp ortamın gerilmesini sağlamıştı. Hedef; Arda'nın psikolojisini bozup, sinirlendirmekti.
2- Milan Baros Süper Lig'de gol kralı olmuştu. Kadıköy'de Galatasaray'ın derbideki en büyük gol silahıydı. Emre Belözoğlu o gün 'kamikaze' rolüne bürünüp Çek oyuncuya bilerek sert girdi. Ayağı kırılan Baros uzun tedaviden sonra futbola eskisi gibi dönemedi. Kim kaybetti; tabii ki Galatasaray. Emre Bey (!) kart bile görmedi.
3- Fatih Terim'le 'Play-Off'ta şampiyon olan Galatasaray'da güçlü kuvvetli Elmander savaşçı ruhuyla ve golcülüğüyle ön plana çıkmıştı. Yine Kadıköy'deki derbide bu kez 'kamikaze' rolünde Selçuk Şahin vardı. Selçuk göz göre göre taban girerek Elmander'in tarak kemiğini kırdı.
4- Ba'nın son derbide Burak'ın uyluk sokumuna altıncı hakemin gözü önünde diz atması tamamen oyuncuyu tahrik etmek ve oyundan attırmak amaçlıydı. Eğer Burak öfkeyle hareket edip Ba'ya yumruk sallasaydı ya da kafa atsaydı kırmızı kart görecek ve en az üç maç ceza alacaktı. Ba kart bile görmedi.
5- G.saray'ın son yıllarda ve özellikle Fenerbahçe'ye karşı en etkili oyuncusu Sneijder değil mi? Hollandalı'nın attığı goller ortada. Bu kez derbide Souza 'kamikaze' oldu ve Sneijder'e bir pozisyonda sakatlamak amacıyla çok sert faul yaptı. Souza'nın girişinde Sneijder'in bilek bağları da kopabilir hatta ayak bileği kırılabilirdi. Soyunma odasına sedyeyle giden Sneijder ikinci yarıya iğneyle çıktı. Yazıklar olsun ki; Fırat Aydınus, Souza'nın işlemeye çalıştığı ama başaramadığı insanlık suçuna kart çıkaracak cesareti bile gösteremedi.
Bu sertlikler Kadıköy'de bilerek yapılıyor. Amaç ise Galatasaray'ın en formda ve en etkili oyuncusunu uzun süreli sakatlamak ve yarış dışında bırakmak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA