Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Tek adam dostluğu!

Galatasaray yönetimi "Fenerbahçe'nin stadında iyi ağırlanmadık, çayımızı kahvemizi bile parayla içtik" diyor. Bu durum için yorumunuz nedir?
Aziz Başkan, resmen Galatasaray yönetimini hor görmeye çalışıp, "Siz kimsiniz?" demek istedi. Yıldırım'ın bu tavrı, güç sarhoşluğuna dayalı bir davranıştır. Kulüplerde genelde başkanlık sistemi vardır. Fenerbahçe'de ise Aziz Başkan'a dayalı "Tek adamlık" hakimdir. Fenerbahçe'ye yönetici olanların profillerine baktığımızda "Emret başkan.. Sen ne dersen o olur başkan" şeklindeki karakterlere tanık oluruz. Bu yüzden, Fenerbahçe yönetiminden biri çıkıp da "Galatasaray yönetimini karşılamamak ayıp olur" diyecek cesareti gösteremedi. Eğer yönetimde bir Atilla Kıyat Paşa, bir Sadettin Saran, bir Hakan Bilal Kutlualp gibi duruşu olan, eğilip bükülmeyen isimler olsaydı Galatasaray yöneticileri adam gibi karşılanırdı.

Aziz Yıldırım, son 10 günde sert açıklamalar yaptı. Özellikle "Galatasaray ile dost değiliz" sözü büyük yankı buldu.. Neden bu sözü söyledi sizce?
Aziz Başkan bu yorumu bilerek, ortamı germek için yapmıştır. G.Saray'ın Kadıköy'de aldığı kupa için söylediği, 'O gün kupayı almamaları gerekirdi' söylemi derbi öncesi sinirleri germek içindir. Çünkü G.Saray şampiyonluk kupasını kaldıralı neredeyse 5 yıl oldu. Aziz Başkan'ın sitem etmesi, ezeli dostluğu hançerlemesi şimdi mi aklına geldi?
Roma döneminde yaşayan ünlü filozof Seneca dostluğu tanımlarken şöyle der: "Kendine dost olan bilin ki; herkese dost olur.."
En yakınlarını bile kırmaktan çekinmeyen, tehditkar ve uzlaşmacı bir karakteri olmayan Aziz Başkan'ın ağzına zaten "Dost" kelimesi yakışmıyor. Üstelik kendine dost olmayandan, bir başkasına dost olması da beklenemez. F.Bahçe ile G.Saray arasındaki yüzyılı aşkın süredir devam eden 'Ezeli rakip, ebedi dost' anlayışı da Başkan Yıldırım'ın, "Onlar benim dostum değil" sözüyle yıkılmaz. Aziz Başkan'ın G.Saray'a 'Dostum değil' diye bakması, medya mensuplarını stada almaması, yönetiminden sızan doğru haberlere bile öfkelenmesi tamamen 70 milyon Euro'ya kurduğu Fenerbahçe'nin futbol olarak keyif vermemesidir. Bir başka sıkıntı da mahkemede aklanmasına rağmen Yargıtay'daki sonuç ışığını görememesidir.

Galatasaray, son haftalarda iyi futbol oynuyor. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu geride kalan 3-4 haftada neyi değiştirdi?
Galatasaray 15 Eylül'de kaybettiği Atletico Madrid maçından bu yana oynadığı ikisi Avrupa, 5'i lig maçı olmak üzere oynadığı 7 maçta 5 galibiyet ve iki beraberlik aldı. Geri dönüşün ve takım ruhunun yeniden kazanılmasında Hamza hocanın kadro istikrarına değer vermesi başrolü oynadı. Hamza hocanın başarılı olduğu çizgilere dönmesi, tüm oyunculara 'Herkes benim için çok değerli' söylemini eylemleriyle göstermesi takım içinde özgüvenin ve arkadaşlığın pekişmesini sağladı. Huzur, mutluluk, arkadaşlık ilişkileri ve tüm takımın 'Biz' diye düşünmeye başlaması Galatasaray'a başarıyı getirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA