Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Sneijder acaba sakat mı değil mi ?

Galatasaray'da Sneijder krizi git gide büyüyor. Bu işin sonu ne olacak? Hollandalı futbolcu, Galatasaray'dan ayrılacak mı? Ayrılırsa taraftar bu işe nasıl bir tepki verir?
Dursun Özbek yönetiminin tribünlerde yeterli desteğe sahip olmadığını Sneijder çok iyi biliyor. Bu yüzden Sneijder, Galatasaray taraftarının kendisine verdiği sınırsız desteği "koz" olarak kullanıp yönetim üzerinde ciddi baskı oluşturuyor. Sneijder'in bu şımarıklığına ve kampa geç katılma restine yönetimin gösterdiği "Para cezası alırsın" şeklindeki tavrını doğru buluyorum. Sneijder'e vereceğiniz taviz diğer oyuncuların yönetilmesini zorlaştırır ve isyan çıkarmalarını kolaylaştırır. Sneijder mutlaka cezaya tepki gösterecektir. Kriz yaşanacaktır. Ancak bir ayrılık olursa buna yönetim değil Sneijder karar verir. Özellikle eşi Yolanthe'nin İstanbul'da yaşamaktan çok mutlu olduğunu düşünürsek mutlaka birileri "Ara formül" üretip Sneijder krizini tatlıya bağlamaya çalışacaktır. Galatasaray'la iki yıllık daha sözleşmesi olan Sneijder maç başı paraları, başarı primleri dahil 9 milyon Euro kazanacak.. Sneijder, Galatasaray'da oynamaya devam edecekse yönetim ciddi bir sağlık kontrolü yaptırmalı.. Neden mi? Geçen sezon devre arasında Sneijder dizinden ciddi bir sakatlık geçirmişti. Kulüp doktorları "Mutlaka ameliyat olmalı" demişti. Dönemin hocası Mustafa Denizli'nin isteğiyle Sneijder'in dizinin filmleri ABD'ye yollandı. ABD'den gelen doktor raporları da "Ameliyat şart" şeklindeydi. Sneijder ayağını güçlendirerek, fazla depar atmadan ve şut denemeden, ikili mücadeleye girmeden maçlarda idare etti. Ama bu sakatlık, Galatasaray'a yeterli katkı vermesini engelledi. Nasıl mı? En son golünü kupada 10 Şubat'ta deplasmanda Akhisar'a atan Sneijder oynadığı 12 maçta sahada 842 dakika kalmasına rağmen gol atamadı ve sadece tek asist yapabildi.. Ayrıca "Yıldız oyuncu" apoletini düşünürsek, Sneijder'in, geçen sezon Galatasaray'ın oynadığı Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde 8 maçta 719 dakika sahada kalmasına rağmen hiç gol atamadığını da hatırlatırım.. Sneijder'in sakatlığını iyi araştırmak gerekir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA