X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Facebook gizlilik ayarlarını değiştirdi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Facebook gizlilik ayarlarını değiştirdi

  • Giriş Tarihi: 23.5.2014 15:01

Facebook gizlilik ayarlarında kapsamlı bir değişikliğe gitti. İşte tüm Facebook kullanıcılarının dikkat etmesi gereken yeni gizlilik kuralları...

Sosyal medya devi Facebook'un sıkça kullanıcıların şikayetine maruz kalmasına neden olan Gizlilik Ayarları yine değişti. Ancak bu değişiklik kullanıcıların genel anlamda eleştirilerinin neticesinde yapılan olumlu değişiklikler...

İlk etapta uzun süredir Facebook'a yeni üye olanlar herhangi bir şey paylaştıklarında 'Public' yani 'Herkese Açık' formatında içerikler yayınlanıyordu. Yani ayarları kendiniz değiştirmezseniz mecburen her paylaştığınız içeriği herkesle paylaşmak durumundaydınız. Özellikle Facebook'a yeni kaydolan üyelerin ayarlardan bihaber olması ve herkese açık paylaşımlarda bulunduğunun farkın varmaması Facebook'u eleştiri oklarının hedefi haline getirmişti.

Son yapılan düzenlemeyle bu ayar değiştirildi. Artık yeni üyelerin paylaşımları otomatik olarak 'Friends' yani 'Arkadaşlar' seçili halde paylaşılıyor.

Gizlilik ayarlarındaki bir diğer değişiklik ise kullanıcıların paylaşırken daha dikkatli olmalarını sağlıyor. Örneğin bir içerik paylaşmaya çalıştığınızda ekrana gelen uyarı penceresi, size bu paylaşımı kimler görsün istiyorsunuz sorusunu yöneltiyor. Burada kazara herkese paylaşımda bulunma riski ortadan kalkmış oluyor.

Bu özelliğin çok yakında tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.