X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Peru ile vizeler 12 Haziran'da resmen kalkıyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

ile ler 12 Haziran'da resmen kalkıyor

  • Giriş Tarihi: 9.6.2013 09:37 Güncelleme Tarihi: 9.6.2013 10:07

Türkiye ile arasında 18 Haziran 2012 tarihinde Ankara'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Peru Cumhuriyeti Hükümeti Arasında lerin Karşılıklı Kaldırılmasına İlişkin Anlaşma" 12 Haziran'da resmen yürürlüğe giriyor.

Anlaşmadan diplomatik, hususi, hizmet, umuma mahsus, geçici pasaportlar ile gemi adamı cüzdanı, uçuş mürettebattı sertifikası ve seyahat belgesi (Türkiye'ye dönüş için) hamili Türk vatandaşları ile diplomatik, hususi (resmi) ve umuma mahsus pasaportlar ile gemi adamı cüzdanı, uçuş mürettebatı sertifikası ve seyahat belgesi ('ya dönüş için), (gemi adamı cüzdanı, uçuş mürettebatı sertifikası ve seyahat belgesinin milliyeti bölümünde Peru vatandaşı yazması kaydıyla) hamili Peru vatandaşları yararlanacak. Her iki ülke vatandaşları da birbirlerinin ülkesine yapacakları seyahatlerinde, son 180 gün içerisinde toplam 90 günü aşmamak kaydıyla den muaf olarak girip çıkabilecek, transit geçebilecek ve geçici olarak kalabilecekler. Vize muafiyeti kapsamı dışında kalan çalışma, öğrenim, eğitim, araştırma, aile birleşimi ve uzun süreli ikamet (90 günden fazla kalış) gibi özel amaçlarla seyahatte bulunacak olan her iki ülkenin vatandaşları, ilgili ülkenin dış temsilciliklerinden alınacak 'özel meşruhatlı vize' uygulamasına tabi olacak.

OTOBÜS ŞOFÖRLERİ VE MUAVİNLERİ DE VİZEDEN MUAF TUTULACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Vize muafiyeti hükümleri, kamyon ve otobüs şoförleri ile yardımcı şoförler, sivil uçak ve gemilerin mürettebatı gibi uluslararası yolcu ve mal nakliyesi yapan her iki ülkenin vatandaşları için de geçerlidir. Her iki ülkenin akredite diplomatik, konsolosluk veya uluslararası örgütler nezdindeki temsilciliklere atanan geçerli diplomatik, hususi, hizmet veya resmi pasaport hamili vatandaşları görevleri süresince, birbirlerinin ülkelerine girip-çıkmak, orada kalmak ve transit geçmek için vizeden muaftır. Söz konusu hükümler; geçerli diplomatik, hususi, hizmet veya umuma mahsus pasaport hamili aile fertlerini de kapsamakta. Diğer akit tarafın ülkesine resmi ziyarette bulunmak isteyen geçerli diplomatik, hususi, hizmet, resmi ve umuma mahsus pasaport hamili her bir tarafın vatandaşları, son 180 gün içerisinde toplam 90 günü aşmayan süre zarfında, diğer tarafın ülkesine girip-çıkmak, ülkesinden transit geçmek ve geçici olarak kalmak için vize alma yükümlülüğünden muaftır. Diğer tarafın ülkesinde akredite diplomatik ve konsolosluk misyonlarına atananların aile fertlerinin çalışmasına ilişkin olarak akdedilecek anlaşmadaki hükümler saklı kalmak kaydıyla, vize muafiyeti tarafların vatandaşlarına çalışma hakkı bahşetmemektedir. Söz konusu anlaşma 12 Haziran 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir" denildi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.