X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Türk turizminde yeni soluk "enginarlı, cibezli" sofralar
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Türk turizminde yeni soluk "enginarlı, cibezli" sofralar

  • Giriş Tarihi: 24.6.2013 12:10

Termal suyla şifa bulmak isteyen binlerce yabancı turisti ağırlayan İzmir Özel İdaresi'ne ait , Ege otlarının baş aktörü olduğu menülerle gastronomi turizminde de hizmet vermeye başladı.

Termal suyla şifa bulmak isteyen binlerce yabancı turisti ağırlayan İzmir Özel İdaresi'ne ait , Ege otlarının baş
aktörü olduğu menülerle gastronomi turizminde de hizmet vermeye başladı.

Balçova Termal Otel Genel Müdürü Turabi Çelebi, İsveç, Norveç, Hollanda, Danimarka'dan her yıl en az 5 bin turisti 2 veya 4 haftalık sağlık turizmi programı kapsamında tesislerde ağırladıklarını belirtti.Norveç Sağlık Bakanlığı ve bazı sağlık uzmanı tur operatörleri ile çalıştıklarını anlatan Turabi Çelebi, kaplıca ve kür merkezinde romatizmal hastalıklara yönelik tedavi hizmeti sunduklarını dile getirdi.

Uzman sağlık personeli yönetimindeki tedavi konseptini geliştirmek amacıyla termal havuz, jakuzi kapasitesini arttırdıklarını söyleyen Çelebi, spor ve termal sudan oluşan turizm anlayışına gastronomiyi de eklediklerini açıkladı. Sağlık için beslenmenin büyük önem taşıdığına işaret eden TurabiÇelebi, şöyle konuştu:

"Tesislerimizde sağlık için spor ve beslenme konularıyla da ilgileniyoruz. Çitlenbikten şevketibostana, rokaya kadar bölgede yetişen çok çeşitli otlarla bilime dayalı, sağlıklı sofralar oluşturduk. Ege otlarıyla eti, balığı birleştirdik. Hiçbir kimyasal bulundurmayan gastronomi konseptini
geliştiriyoruz. Asidik beslenmeden uzaklaşıyoruz ve spor-beslenme ve tedavi kür konseptini birleştiriyoruz. Tesislerimize gelen yabancıları Türk ve özellikle Ege mutfağıyla buluşturmak bizleri de geliştiriyor."

Sağlığa uygun düzenlenmiş anlamına gelen gastronominin turizm sektöründe ön plana çıkmaya başladığını da aktaran Turabi Çelebi, kurum olarak yurt dışında sağlık alanında açılan ihalelere katıldıklarını, çok sayıda ülkeden firmaların katıldığı ihalelerde enginarlı, cibezli sofraların Türkiye için ayrıcalık olabileceğini dile getirdi.


EXPO 2020 adaylığında sağlık hizmetleri önemli

Ege mutfağında yer alan ot ve sebzelerin bir bölümünü de tesislerde yetiştirdiklerini, dalından koparılan fasulye, salatalık, domatesi misafirlerine
sunduklarını söyleyen Turabi Çelebi, sağlık içeren menülerin İzmir'in EXPO 2020 adaylığında da belirleyici rol üstlenebileceğini ifade etti. İzmir'in uluslararası EXPO 2020 organizasyonuna "Daha iyi bir dünya için yeni yollar / Herkes için sağlık" temasıyla aday olduğunu hatırlatan Turabi
Çelebi, Türkiye'nin sağlık turizminde ilerleyebilmesi için termal su ve ot, sebze zenginliğinden yararlanması gerektiğinin altını çizdi.

Termal su ve Ege mutfağının yanı sıra diş tedavisi hizmeti sunuluyor
Turabi Çelebi, soğuk iklimli ülkelerden gelen misafirlerin şifalı termal su ve doğal sofraların yanı sıra kaliteli ve ucuz diş tedavisi hizmetiyle
de ilgilendiğini ifade etti. Avrupa ülkelerinde diş tedavisinin çok masraflı olduğunu ve uzun sürdüğünü belirten Çelebi, "Yabancı turistler bize geldiğinde komple bakımdan geçebiliyorlar. Diş kliniğimiz artık bir marka haline geldi. Önemli sayıda diş tedavisi yapılıyor ve insanlar hem tatil yapıyor hem de sağlığına kavuşuyor" diye konuştu.

Balçova Termal Tesisleri'ndeki kliniğin sahibi ve direktörü diş hekimi Ahmet Özdemir ise her yıl 300-600 yabancı turisti tedavi ettiklerini söyleyerek, "Avrupa ülkelerine oranla çok daha ucuza sağlık hizmeti sunuyoruz. Bu da sağlık turizmi için tercih sebebi oluyor" dedi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.