X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Avrupa'daki sığır etlerinin yüzde 5'i at eti çıktı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Avrupa'daki sığır etlerinin yüzde 5'i at eti çıktı

  • Giriş Tarihi: 17.4.2013

Avrupa'daki işlenmiş gıda ürünlerinde sığır eti olarak etiketlenen pek çok üründe at eti tespit edilmesiyle başlayan skandalın boyutlarını belirlemek için yürütülen geniş çaplı denetimlerde, numunelerin yüzde 4.66'sında at DNA'sına rastlandı. Avrupa Gıda Güvenliği Ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre, AB ülkelerinde incelenen 4 bin 144 numunenin 193'ünde at DNA'sı tespit edildi. Denetimlerde, at eti kullanılmasına en fazla, yüzde 13'le Fransa'da, yüzde 12.5'le Yunanistan'da ve yüzde 8'le Bulgaristan'da rastlandı. AA

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.