Avrupa'daki sığır etlerinin yüzde 5'i at eti çıktı

Giriş Tarihi: 17.4.2013
Avrupa'daki işlenmiş gıda ürünlerinde sığır eti olarak etiketlenen pek çok üründe at eti tespit edilmesiyle başlayan skandalın boyutlarını belirlemek için yürütülen geniş çaplı denetimlerde, numunelerin yüzde 4.66'sında at DNA'sına rastlandı. Avrupa Gıda Güvenliği Ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre, AB ülkelerinde incelenen 4 bin 144 numunenin 193'ünde at DNA'sı tespit edildi. Denetimlerde, at eti kullanılmasına en fazla, yüzde 13'le Fransa'da, yüzde 12.5'le Yunanistan'da ve yüzde 8'le Bulgaristan'da rastlandı. AA
ARKADAŞINA GÖNDER
Avrupa'daki sığır etlerinin yüzde 5'i at eti çıktı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz