X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ekmeğimiz artık böyle üretilecek
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Ekmeğimiz artık böyle üretilecek

  • Giriş Tarihi: 2.7.2013 01:09 Güncelleme Tarihi: 2.7.2013 09:37

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ekmekteki yeni düzenlemeye ilişkin bilgi verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ekmeğin sadece buğday unu, maya, tuz ve su karışımıyla üretilmesini öngören ve yürürlüğe giren yeni düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.



Kanun çıkardıklarını, yönetmelik ve tebliğ değiştirdiklerini anımsatan Eker, şimdi en kapsamlı bir uygulama tebliği çıkardıklarını söyledi.

Bakan Eker, amaçlarının, toplumun daha sağlıklı, daha yüksek standartta, daha doğala yakın beslenmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Dünyanın her yerinde, raf ömrünü uzatmak, kıvamını artırmak, tatlandırmak, aroma vermek gibi amaçlarla gıda sanayi ürünlerire katkı maddeleri konulduğuna işaret eden Eker, "Bunlar, Dünya Sağlık Örgütü, BM Gıda Tarım Teşkilatı'nın izin verdiği, Gıda Kodeksi'nde de yer alan katkılardır. Ama biz daha doğal olsun, bu katkıları olabildiğince azaltalım dedik ve bunun üzerine bir çalışma yaptık" dedi.

Bakan Eker, işin sağlık, lezzet, kalite, hijyen ve standardıyla ilgilendiklerini kaydetti.

Eker, fabrika üretiminde ekmeğe, unun içerisine bir miktar askorbik asit (C vitamini) katılacağını sözlerine ekledi.

Yeni düzenlemelerin ardından kepek oranı artırılan, tuz oranı azaltılmış, 17 katkı maddesinden arındırılan ekmekler tezgahlardaki yerini aldı.

kalan karakter 1000

hasim hasim

zaten boyle uretilmiyormuydu

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 02.07.2013 08:32

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.