'Kırmızı et, meme kanseri riski'

Giriş Tarihi: 13.6.2014
ABD'de yapılan bir araştırma yetişkinlikte çok fazla kırmızı et yemenin meme kanseri riskini az da olsa artırabileceğine işaret ediyor. Harvard Üniversitesi uzmanları, kırmızı et yerine fasulye, bezelye, mercimek, kümes hayvanı eti, kabuklu yemiş ve balık tüketiminin genç kadınlarda kanser riskini azaltabileceğini belirtiyor. Daha önce yapılan araştırmalar, çok fazla kırmızı ve işlenmiş et tüketiminin bağırsak kanseri riskini artırabileceğini ortaya koymuştu. Harvard Üniversitesi'ndeki araştırma kapsamında 24-43 yaşları arasındaki 89 bin kadının sağlık durumları incelendi. Ardından meme kanseri olan 3 bin kadının beslenme alışkanlıklarına bakıldı. Doktor Meryem Fervid, sonuçları İngiliz tıp dergisi British Medical Journal'da yayımlanan araştırmalarıyla ilgili olarak "Yüksek miktarda et tüketimi meme kanseri için bir risk faktörü olabilir" dedi, ancak bu riskin "küçük" olduğunu söyledi.
ARKADAŞINA GÖNDER
'Kırmızı et, meme kanseri riski'
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz