Mövenpick Hotel Çikolata yapımı kursu
Başaşçı
Giovanni Terracciano ve Pastane Şefi Ferdi Balcıoğlu tarafından uygulamalı olarak verilecek kursta beyaz ve siyah çikolata yapımı öğretilecek. Kendi hazırladıkları çikolataların tadına baktıktan sonra minik katılımcılara, birer çikolata ustası olduklarına dair sertifikaları ve günün anısına özel olarak tasarlanmış önlükler hediye edilecek. Kurs, bugün saat 14.00'te.
Fiyatı: 98 TL. (Oyun hamuru ve boyama etkinlikleri dahil)
Adres: Büyükdere Caddesi, 34330, 4. Levent-İstanbul
Telefon: 0212 319 29 29
MSA'da Küçük Gurme Çocuk Bayramı Özel Atölyesi
Mutfak Sanatları Akademisi, miniklere, anne veya babalarıyla birlikte katılacağı bu etkinlik eğlenceli zaman geçirtmeyi vâdediyor. Çocuklar; minik neşeli pizzalar ve havuçlu çikolata toplarının yapımını öğrenecek. 25 Nisan 2015, Cumartesi 10.00-12.00
Fiyatı: 110 TL
Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağaİstanbul
Telefon: 0212 290 35 50
CHEF'S İSTANBUL'DA ÇOCUKLARA EL YAPIMI ÇİKOLATA KURSU
Her
cumartesi tekrar eden kursta çocuklara el yapımı çikolata hazırlama öğretiliyor. Bitter, sütlü ve beyaz çikolata nedir, nasıl şekillendirilir gibi bilgilerin verildiği kurs 7-12 yaş grubu çocuklara uygun. Her cumartesi 15.00-17.00
Fiyatı: 75 TL+KDV
Adres: İnönü Caddesi Akar Palas No:14 Giriş-Zemin Kat (Alman Konsolosluğu sırasında) Gümüşsuyu- İstanbul
Telefon: 0212 244 76 92-93
AİLE BOYU MUTLULUK
Barbekü
üreticisi Weber Stephen, bu yıl çocuklara gastronomi sevgisi aşılayacak bir uygulamayı hayata geçiriyor. Weber Stephen, ailelerin çocuklarıyla birlikte hazırlayabileceği menüler paylaşıyor. İşte çocuğunuzla birlikte hazırlayabileceğiniz ev yapımı cheeseburger:
Malzemeler (4 Kişilik):
650 gr. dana kıyma
2 yemek kaşığı ince doğranmış soğan
2 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı dijon hardal
1/2 yemek kaşığı worcester sos
1/2 yemek kaşığı mercanköşk
Deniz tuzu, karabiber
4 adet hamburger ekmeği
2 yemek kaşığı tereyağı
180 gr. dörde bölünmüş cheddar peyniri
4 yaprak marul
60 gr. dilimlenmiş salatalık turşusu
Ketçap
Hazırlanışı: Bir kapta kıyma, soğan, ketçap, dijon hardal, worcester sos ve baharatları karıştırıp yoğurun. Harçtan, dört adet büyük köfte hazırlayın. Köfteleri pişirene kadar buzdolabında bekletin. Barbeküyü direkt orta ya da yüksek ısıya ayarlayın. Hamburger köftelerinin her iki tarafını pişirin. Köftelerin pişmesine yakın üstlerine birer dilim cheddar peyniri koyun. Ekmeklerin iç kısımlarına tereyağı sürüp ızgarada ısıtın. Ekmeklerin arasına birer yaprak marul, hamburger köftesi ve dilimlenmiş salatalık turşusu koyup ketçap ile servis edin.