X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER İftar menüleri ve yemek tarifleri
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

leri ve yemek tarifleri

  • Giriş Tarihi: 25.6.2015 10:41
İftar menüleri ve yemek tarifleri
İftar menüleri ve yemek tarifleri

Yemek tariflerini sizler için hazırladık. ayının gelmesiyle birlikte hanımların en fazla dert ettiği da leri için kolay yemek tarifleri hazırladık. Bugün ne pişirsem diye düşünmeden sizlere vereceğimiz tarifler ile akşam niz lezzetlenecek. İşte en güzel yemek tarifleri ve kolay iftar menüleri…

İşte İftarda yapabileceğiniz tarifler:

Terbiyeli şehriye çorbası

Malzemeler: 1 çay bardağı tel şehriye, 1 büyük havuç, 1 soğan, tuz, zeytinyağı, su. TERBİYESİ İÇİN: 1 kase yoğurt, 2 çorba kaşığı un, yarım limon, su. ÜZERİ İÇİN: tereyağı, 1 tutam maydanoz.

HAZIRLANIŞI:

Soğanı doğrayıp zeytinyağı ile tencerede kavuruyoruz. Havucu rendeleyip soğanla biraz daha kavurduktan sonra üzerine sıcak su döküyoruz. Havucu iyice haşlanması için bırakıyoruz. Terbiyesi için, yoğurdu geniş bir kaseye koyup içine un, yarım limon suyu ve biraz ılık su koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz. Çorbanın suyundan biraz sıcak su ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Terbiyemiz sıcağa yakın bir hale geldiğinde çorbamıza yavaş yavaş döküp karıştırıyoruz. Şerhiyeyi ekliyoruz. Kepçe ile çorbamızı karıştırıyoruz. Eğer ihtiyaç varsa biraz daha sıcak su ekleyebiliriz. Ortalama 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırıyoruz. Çorba için en ideal kıvam ayran kıvamıdır. Sulu ya da katı olmamalıdır . Çorbamızı 1-2 taşım daha kaynatıp şehriyeler iyice haşlandıktan sonra altını kapatıyoruz.Tereyağını tavada eritip çorbanın üzerine döküyoruz. Doğranmış maydanoz ile süsleyip servis ediyoruz.

Közde salata

Malzemeler: 4 patlıcan, 2 kırmzı biber, 2 domates, 4 dal taze soğan, 1 limon, 1 tutam maydanoz, 1 çay b. ceviz, zeytinyağı,tuz.

Patlıcanları, biberleri ve domatesleri közlüyoruz. Közlenen sebzeleri soyuyoruz. Limonun suyunu karıştırma kasesine sıkıyoruz. Zeytinyağını döküyoruz.Patlıcanları, biberleri ve domatesleri doğrayarak sosun içine alıyoruz.Soğanı ve maydanozu da doğrayıp üzerine koyuyoruz. Tuzunu atıyoruz.Hepsini karıştırıyoruz. Cevizini de üzerine koyarak servis ediyoruz.

Beğendili tavuk sote

2 bütün tavuk göğüs, 2 kırmızı biber, 2 soğan, 1 büyük domates, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, taze kekik, zeytinyağı, tuz, karabiber. BEĞENDİSİ İÇİN: 4 köz patlıcan, 1,5 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı tereyağı, 100 gr kaşar peyniri, tuz, karabiber.

HAZIRLANIŞI:

Tavuk göğüsleri iri küp küp doğruyoruz. Derin bir tavaya zeytinyağı döküyoruz ve tavuk göğsünü soteliyoruz. Tereyağını ekliyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz. Tavuk, suyunu bırakıp çekince soğanı koyuyoruz. Sotelemeye devam ediyoruz. Kırmızı biberleri de doğrayıp içine katıyoruz. Domatesi soyup küp doğruyoruz. Tuz ve karabiber koyuyoruz. Pişmeye yakın doğranmış taze kekik koyuyoruz. Toz kırmızı biber serpiyoruz. Pişince altını kapatıyoruz. Beğendisi için, tereyağını ve unu tencereye koyup, kavuruyoruz. Unun kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra közlenmiş ve doğranmış patlıcanları ilave ediyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Kaşar peynirini rendeleyip ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz. Servis tabağına beğendiyi koyuyoruz, üzerine tavuk soteyi koyarak servis ediyoruz.

Dondurmalı irmik tatlısı

500 gr. irmik (1 pk.), 250 gr. tereyağı, 40 gr. dolma fıstığı (1 pk.), 2 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker, Sade dondurma (içine koymak için).

Süt, su ve şekeri geniş bir kaseye koyup şeker eriyene kadar karıştırın. (Şerbeti yapmak için kaynatmanıza gerek yok.) Tavaya tereyağını alın fıstıkarı ekleyip fıstıkların rengi biraz koyulaşana kadar kavurun. Fıstıklar biraz pembeleşince irmiği de ekleyerek irmiğin rengi dönene ve etrafa güzel kokular yayılana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Güzelce kavrulduktan sonra kenarda hazır olarak bekleyen şerbeti kavrulan irmiklere yavaş yavaş karıştırarak dökün. Dikkat edin elinize ve üzerinize sıçramasın. Daha sonra altını kapatarak demlenmeye bırakın. 5-10 dakika demlenen helvanın kapağını açıp ılıması için bekleyin. Helva sıcak olmasın dondurmayı gereğinden fazla eriteceği için istediğniz sonucu alamazsınız. Küçük çorba kasesinin içine streç filimle kaplayın ve ortası boş kalacak şekilde helvayı yerleştirin. Orta kısmına dondurma koyup üzerine biraz daha helva koyup kapatın. Daha sonra kaseyi servis tabağına ters çevirin. Üzerini fındık, fıstık, ceviz, hindistan cevizi gibi dilediğiniz bir çeşitle süsleyin. Bu şekilde tek porsiyonluk dondurmalı irmik helvalarını bekletmeden servis yapın. İçi soğuk dışı ılık bu helva etkili bir sunum olacaktır.