Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine özgü yemeklerinden olan Elbistan tava, bölgede oldukça sevilen lezzettir. Özel bir yemek olması sebebiyle Ramazan ayı boyunca da evlerde sıklıkla yapılır ve lavaş ekmekle ya da pide ile yemesi tavsiye edilir. Yanında tercihinize göre pirinç pilavı ya da bulgur pilavıyla sunabilirsiniz. Siz de bu muazzam yemeği, evinizde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.
1 kilo kuşbaşı et
3 tane patates
3 tane kuru soğan
1 baş sarımsak
3 tane taze domates
birkaç tane yeşil biber
yarım su bardağı sıvı yağ
pul biber
tuz
karabiber
Malzemeleri soyalım ve küp küp doğrayıp hepsini bir fırın tepsisine alalım, kuşbaşı etimizi de katıp baharatlarımızı da ekleyip yağımızı bırakalım. Hepsini çiğden fırın tepsimizin içinde harmanlayalım ve varsa özellikle çarşı fırınına yoksa da evimizdeki pasta börek yaptığımız fırınımızda pişirelim. Su bırakmayın domatesin suyu yeterli olacaktır. Elbistanın en meşhur yemeğidir tava. Yazında patates yerine sadece patlıcan bırakılarak yapılır ve fırında özel olarak lavaş ekmekler yapılır bu tavayı yemek için. Afiyet olsun. Bu tava pek servis yapılmaz piştiği tavada lavaşla çatal kullanılmadan elle yenilir.