Gastronomi dalında UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in dünyaca ünlü mutfağının tanıtımı önceki akşam Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in evsahipliğinde Shangri- La Bosphorus İstanbul'da yapıldı. Yaklaşık 500 farklı yemek türünü barındıran, eşsiz lezzetlerin sunulduğu Gaziantep mutfağı, Shangri-La Bosphorus İstanbul'un ödüllü executive şefi Olivier Pistre'nin Fransız dokunuşları ve Gaziantep'in deneyimli şefleri Dt. M. Ragıp Güzelbey ve Doğa Çitçi'nin hazırladığı özel mönüyle misafirlerin beğenisine sunuldu. Oteldeki IST TOO Restaurant'ta tanıtımı yapılan Gaziantep Yemek Festivali'ne Hüseyin-Kezban Hatemi, Pınar Altuğ Atacan-Yağmur Atacan, Ayşe Kucuroğlu, Ayşe Tolga, Arzu Kunt-Mehmet Kunt ve Demet Sabancı Çetindoğan gibi isimler de büyük ilgi gösterdi. Kebap çeşitlerinden, baklava ve çorbalara kadar pek çok yöresel lezzetin sunulduğu etkinlikte, Antep usulü şerbet ve melengiç kahvesi misafirler tarafından en çok ilgi gören lezzetlerden oldu. Şeflerin hünerli elleri ve uluslararası vizyonlarıyla hazırlanan Gaziantep yemekleri, dünya ve Anadolu mutfak kültürü dergisi La Cucina Italiana'nın destekleri ile iki hafta boyunca keyifli etkinlikler ve lezzetli sunumlarla gerçekleşecek. Etkinlik 8 Ekim'e kadar devam edecek.