Biber turşusu birçok farklı çeşitte yapılabilir. Genelde sirke ile yapılan turşular oldukça sevilir. Ancak sirkeli biber turşusu yaparken belirli noktalara dikkat etmek önemlidir. Biberin tadını tam alabilmesi ve acısını dağıtabilmesi için de belirli gün beklemesi gerekir. Turşu yapmayı düşünenlerin ise bu süreçte mutlaka biber turşusu kaç günde olur, kaç gün bekletilir sorularının yanıtını araştırarak kurulumunu yapmalıdır.
Biber turşusu yapmadan önce kişilerin bilmesi gereken en önemli nokta turşunun kaç günde yenebilecek duruma geldiğidir. Erken açmak turşudan istenilen tadı alamamaya neden olur. Böyle durumlarda biberin türü süreye etki eden önemli faktörlerden biridir. Turşunun yalnızca biber olması ve karışık turşu olması da süreyi etkileyen faktörlerden biridir.
Biber turşusu ortalama 2 haftalık sürede olan turşulardır. Olgunlaşma süresi biberin türüne göre değişme gösterse de genel olarak 15 gün içerisinde yenebilecek kıvama gelirler. 2 hafta boyunca ağzı kapalı olan turşular bu süreden sonra açılarak tüketilebilirler. Saklama derecesi ise oda sıcaklığıdır. Güneşe maruz kalmaması ve hafif serin bir yerde saklanmaları uygun koşullardır.
Aşırı sıcak olan ve hava sıcaklıklarının sürekli olarak değiştiği yerlerde turşunun kısa sürede bozulması gibi durumlar söz konusu olabilir. Böyle durumlarda turşuyu gölge ve serin yerde tutmak uzun süre dayanması için büyük bir önem taşır.