Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Ne Ata'sız, ne Kuran'sız

Atatürk'ü, Kemalistler'e; Kuran'ı, İslamcılar'a bırakmamak gerek...
Bir başka vesileyle böyle demiştim. Bu fikir, kılık değiştirerek, siyasetin iyice kızıştığı şu dönemde dönüp tekrar karşımıza çıktı.
Başbakan Erdoğan, "CHP, 6 Oklu bayrağına Atatürk'ün resmini koyuyor. Türkiye'nin ortak değeri üzerinden siyaset yapıyor. Bu partiler kanuna aykırıdır" dedi ve ekledi: "Yasal yollara başvurarak bunu engelleyeceğiz."
Yargı bu konuda ne karar verir? Bilemem. Ama gelin ilkeler üzerine düşünelim...
***
Bu halkın iki büyük değeri var: Atatürk ve İslam. Şuna karar vermek gerekir: Ya bunlar üzerinden siyaset yapılacak ya da yapılmayacak.
İlk bakışta cevap kolay görünüyor: Madem din üzerinden siyaset yapmak laikliğe aykırı... O halde Atatürk'ün ve Türk bayrağının da siyasi bağlamda kullanılmaması gerekiyor.
Halbuki şunu biliyoruz: Geçmişte bazı partilerin kongrelerinde, toplantılarında Atatürk resmi ve Türk bayrağı olmadığı için ortalık birbirine girmişti. Öte yandan CHP'nin Atatürk tarafından kurulduğu da tarihi bir gerçek. Ne yani CHP'ye "Tarihinizi unutun mu" denecek; olur mu öyle şey? Velhasıl Atatürk'ün olması da sorun, olmaması da...
Gelelim öbür tarafa... Laiklik deniyor ama devlet adamları Hacı Bektaş törenlerine katılıyor. Diyanet İşleri elemanları devletten maaş alıyor. Dini bayramlarda devlet daireleri tatil ediliyor.
Bu iki görüntüyü alt alta yazıp toplayın: Ne Atatürk'süz yapıyoruz, ne de Kuran'sız.
O halde bir öneri: Konsensusu 'negatif'te değil 'pozitif'te oluşturalım. Yani: Karşılıklı olarak yasaklamak yerine, karşılıklı olarak serbest bırakmaya ne dersiniz? İsteyen istediği simgeyi kullansın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA