Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Yargıtay'dan garip karar

Haber önemli: İddiaya göre bir erkek avukat, yanında çalışan kadın avukata tacizde bulunmuş. Ankara 9'uncu Sulh Ceza Mahkemesi 'tanık ifadelerine ihtiyaç duymadan' sanığa 8 ay hapis cezası vermiş.
Bunun üzerine Yargıtay'a gidilmiş. Sanık erkek avukat, tahmin edeceğiniz gibi kendini 'iftiraya uğradım' diye savunuyormuş.
Ancak Yargıtay'dan oybirliğiyle şöyle bir karar çıkmış: "Mutlaka tanık aranması, birçok olayın cezasız kalmasına yol açabilir... Mahkemenin verdiği ceza kararı doğrudur."
Gerekçe ise şöyle: "Kişinin, zarar vermek için iffetini ortaya koyarak kendisini zarara uğratması insan doğasına aykırıdır."

***
Bu karar bence bir skandaldır! Hukukun kökten zedelenmesidir! Çünkü...
Erkeklerin kadınlara sarkıntılık ettiğini biliyoruz. Sadece gözlemlerimiz değil, sosyoloji-psikoloji gibi bilimler de bunu apaçık ortaya koyuyor.
Bunun tartışacak bir yanı yok. Zaten meselemiz başka...
Bir kanunu 'yaparken'; sosyolojiden, psikolojiden ve istatistiklerden yararlanabilirsiniz. Ancak o kanunu 'uygularken' sosyoloji, psikoloji ve istatistiği devreye sokamazsınız.
Şunu demek istiyorum: Erkek cinsinin 'tacize eğilimli' olması başka bir şey... Erkek cinsinin bir üyesi olan Ahmet beyin, Fatma hanıma tacizde bulunup bulunmadığı başka bir şey...
Hukuk, "Erkektir... O halde yapmıştır" diyemez. Bu Ortaçağ hukukudur, 'Cadı Avı' gibi 'Erkek Avı'dır. Hukuk 'genel' kanunu, 'tekil' vakaya uygular.
Bir insanı, "Erkektir... Yapmıştır" diye suçlamanın ırkçılıktan temel bir farkı yoktur. İsterseniz Lombroso'ya geri dönelim ve insanların doğuştan suçlu olup olmadığını araştıralım.

***
Gelelim gerekçeye...
Bir kadın yalan yere taciz iddiasıyla mahkemeye başvuramazmış. Çünkü bu iffetini zedelermiş...
Yargıtay üyeleri galiba insan ruhunun ne kadar karmaşık olduğunu bilmiyorlar. Yaklaşımları; bütün kadınların aynı şekilde davrandığı ve benzeri olumlu hislere sahip olduğu varsayımına dayanıyor.
Ne kadar yanlış!
Tarih intikam almak için olmadık yalanlara başvuran kadınlarla doludur. Özellikle aşkına karşılık bulamayan ve terk edilen bir kadın canavar kesilebilir.
"Erkek cinsi tacize eğilimlidir" diyerek... Herhangi 'bir' erkeği... Kafayı yemiş ya da ar damarı çatlamış bir kadının kurbanı haline getiremezsiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA