Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Akılsız kumarbaz

F.Bahçe camiası tartışıyor: Sorun nerede? Futbolcular mı yetersiz, yoksa Daum mu?
Bir kısım şöyle diyor: "Bu futbolculara belki biraz daha iyi bir futbol oynatmak mümkün. Ancak hayal kurmayalım. 'Daha' fazlası olabilir ama 'çok daha' fazlası olamaz."
Diğerleri o fikirde değil:
"Aynı futbolcular çok daha iyi oynayabilir. Ancak Daum bir türlü bunu sağlayamadı."
Ben ikinci öbekteyim. Sebebi de bizzat Daum'un geçenlerde yaptığı açıklama: "Henüz takım olamadık" diyor hoca.
İşte tam bu noktada durmak gerek... 11 futbolcu 'saldım çayıra, mevlam kayıra' usulü sahaya çıksa; oynamazlar mı? Elbette oynarlar. Ancak onlara 'takım' denir mi? Denmez!
'Takım' olmak için başka özellikler gerekir. Dünyanın parası verilerek yurtdışından teknik direktör getirilmesinin sebebi de bu değil mi? Oyuncuları alsın; eğitsin, yoğursun, motive etsin, stratejisiyle, taktiğiyle, psikolojisiyle, fizik kondisyonuyla maçlara hazırlasın.
Geçen yıl aklı başında hiçbir Fenerli, Daum'dan şampiyonluk beklemiyordu. BJK'nin ardından ikinci olmak büyük başarı sayılacaktı.
Ya bu sezon? Bir yılı aşkın süre geçtikten... Şampiyon olunduktan... Yönetim transfere epey para ayırdıktan... Sadece Daum'u değil, ekibini de besledikten sonra...
Evet bunca yatırım ve destekten sonra F.Bahçe hâlâ 'takım gibi takım' değilse... O zaman ben hatayı öncelikle teknik kadroda ararım.
Milli maçlarda takır takır oynayanların, Lyon maçında niye dizleri titriyordu? Alex'i seyirci mi getirdi? Tomas'ı kim sattı? Orta sahasız oyundan Aziz Yıldırım çok mu mutlu?
Dahi mi, deli mi bilmiyorum ama bence F.Bahçe 'akılsız bir kumarbaz' tarafından yönetiliyor.
Çünkü kumarbazın akıllısı ne zaman rest çekeceğini, ne zaman masadan kaçacağını, ne zaman riske gireceğini bilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA