Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Ferhan Şensoy: Komediden drama

SABAH'ın birinci sayfasındaki reklamı gördünüz mü? Başlık: Devlet Pardon Dedi. Okumaya devam edelim: Ferhan Şensoy yazdı... Mert Baykal yönetmenliğini yaptı... Sinan Çetin yapımını üstlendi... Ve son olarak: 'Pardon' 4 Mart'ta sinemalarda.
Filmin gösterime girmesine epey var. O gün yaklaşınca ele aldığı meseleye (adalet sisteminin bozukluğu) filan değiniriz. Bugün sadece Ferhan Şensoy hakkında bir iki kelime etmek istiyorum.
Şensoy 1980'lerin yıldızıydı. Bugün Yılmaz Erdoğan neyse, o da öyleydi. Yani fena halde güldürür ve o berbat klişeyle söylersek 'düşündürürdü'! Derken devri geçmeye başladı.
Geçenlerde Şensoy'un başrolünü oynadığı 'Şans Kapıyı Kırınca'ya gittim. Basit, şirin, fındık fıstık kabilinden bir film: Seyret, eğlen ve unut.
Ancak Küba'da geçen o film bana Sadri Alışık'ın ünlü 'Turist Ömer' dizisini hatırlattı: Turist Ömer Almanya'da (1966), Turist Ömer Yamyamlar Arasında (1970), Turist Ömer Boğa Güreşçisi (1971), vs. Evet hatırlattı ama niye? Sadece Türkler'in başka bir ülkedeki komik maceralarını anlattığı için mi?
Sorunun cevabını sanırım geçen cuma akşamı buldum. Sinan Çetin'in Cihangir'deki merkezinde (Plato) 'Pardon'u izledik.
Sonuç: Bence filmin başrolündeki Ferhan Şensoy önümüzdeki yıllarda Sadri Alışık'ı andıracak. Bilen bilir: Alışık'ın dramı, komedisinden daha iyiydi. Şensoy'da da aynı gidişi görüyorum. Yüzündeki çizgiler derinleşip, mimikleri ve jestleri olgunlaştıkça bir dram ustası haline geliyor. Gözleriyle oynuyor. Belki az güldürecek ama bol bol ağlatacak.
Bakalım bu tahminim tutacak mı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA