Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Tarihi çarşı canlanıyor!

Nisan yağmurlarının eli kulağında. Ardından yaz geliyor. Ben de günlerdir Kadıköy Çarşısı'nın hayalini kuruyorum. Çünkü özellikle sıcak bir günde bu çarşıda bulunmanın keyfine diyecek yoktur: Manavlar, balıkçılar, sahaflar, kafeler, biracılar... Çiya'da ya da Yanyalı Fehmi'de karın doyurmaca... Zihni Müzik'te CD aramaca...
Ancak bir nokta var ki yıllardır canımı sıkar: Külüstürlük! Eğer dikkatlice bakarsanız çarşıda çok güzel eski binalar olduğunu görürsünüz. Ancak bu yapıların çoğu bakımsızdır, pistir, boyasızdır. Kablolarla, abuk reklam tabelalarıyla, yarısı kopmuş su borularıyla iyice çirkinleştirilmiştir.
Peki bu düzen hep böyle mi gidecek? Hayır! Kadıköy Belediyesi, ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı) ile ortak bir proje oluşturdu. 1991'den beri SİT alanı olan çarşı ihya edilecek.
Muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, bina sahipleri ve esnafla birlikte yürütülecek olan bu proje 2008 yılında tamamlandığında tarihi çarşı pırıl pırıl bir çehre kazanacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA