Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Zarf ve mazruf

Demokratik Toplum Partisi Kars İl Başkanı, eski milletvekili Mahmut Alınak, Başbakan Erdoğan'a Kars'ın sorunlarıyla ilgili Şubat 2006'da gönderdiği dilekçeye yanıt verilmediği gerekçesiyle bu kez dilekçeyi Kürtçe hazırlayarak yeniden gönderdi.
Şimdi yaygara kopar: "Vay efendim sen nasıl Kürtçe dilekçe yazarsın?" Halbuki zarfı göz ardı edip mazrufa bakmak gerek.
Dilekçede gayet makul talepler var... Mesela: Ekonominin canlanması için Ermenistan sınır kapısının açılması... Bir araştırma hastanesinin kurulması...
Buna karşılık dilekçede, "Esnaftan vergi alınmasın" ya da "Herkese verilsin" gibi gayet genel ve başka kentlerde yaşayan vatandaşların, "Bizim başımız kel mi, aynı ayrıcalıkları biz de isteriz" diyeceği talepler de yar alıyor.
Hele 'herkese iş verilsin' talebi... Türkiye enflasyonu körükleyen, rasyonellikten uzak, dengeleri altüst eden devletçi ekonomiden kurtulmaya çalışıyor... Siz ise o geri ekonomi anlayışına dönmeye çalışıyorsunuz.
Hangi dille yazarsanız yazın; yeter ki dilekçeniz 'mantıklı' ve 'akla uygun' olsun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA