Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

"Cesurbingöl"

Protesto yürüyüşü... Telin mitingi... Taş atmaca, kavga etmece... Bunlar sokak siyasetinin tanıdık ve biraz da demode yöntemleri.
Son yıllarda en ilginç siyasi eylemleri ise Genç Siviller grubu yapıyor. Aralarında para toplayarak gerçekleştirdikleri, yüzde yüz barışçıl eylemler, diğer tipteki protesto ya da destek hamlelerinden daha fazla ses getiriyor.
Mesela sivil bir Anayasa yapılması için, yürürlükteki 1982 Anayasası'nı yeniden referanduma koymuşlardı. En çok ret oyunu Bingöllüler vermiş.
Genç Siviller de diyorlar ki: "Urfa nasıl Şanlıurfa, Maraş nasıl Kahramanmaraş, Antep nasıl Gaziantep olduysa Bingöl de Cesurbingöl olsun. Çünkü darbecilere karşı en net tavrı Bingöllüler aldı."
7 Kasım Cumartesi sabahı önce Bingöllüler Vakfı'yla birlikte kentin girişindeki tabelayı sembolik olarak 'Cesurbingöl' yapacaklar, ardından düzenlenecek panelde ise Anayasa meselesi tartışılacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA