Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Paranoyak (2)

Geçen gün parti kapatmayı zorlaştıran Anayasa değişikliğine "evet oyu vermeyen" AKP'li milletvekilleri için "görevlidirler" demiştim. Bunun üzerine paranoyak ilan edildim.
Tamam ben hatalıyım ama şu çok basit soruya cevap isterim: Parti kapatmayı Meclis iznine bağlayarak zorlaştıran maddeye, birinci turda "evet" diyen bu milletvekilleri... Ne oldu da ikinci turda caydı?
Buna makul bir cevabınız var mı? "330'un altı Ergenekon'un zaferi olur" diyen Ufuk Uras'dan da esinlenerek, bu vekilleri "Ergenekon dostu" ilan etmemi hatalı buluyorsunuz.
Demek sebep "gizli görev" değil. Peki, ama ne?
Ne oldu da, bu (en az) 8 kişi karar değiştirdi?
Başsavcının ve kimi AYM üyelerinin ellerinin kaşındığı bir dönemde, partilerini niye ayazda bıraktılar?
Bir okurumuz, evet oyu vermeyenlerin, "Kürt partilerini" düşündüğünü söylemiş. Onların böyle bir imkândan yararlanmasını istememişler.
Makul bir yorum değil bu:
Çünkü bu milletvekillerinin gözü önünde DTP kapatıldı. Ama hiçbir şey değişmedi: Hemen BDP kuruldu. PKK da savaşmaya devam ediyor.
"Evet" vermeyenler milletvekilleri hakkında... "Kürt partisinin bu imkândan yararlanmasını istemediler" ya da "Vicdanlarına göre hareket ettiler" demek de spekülasyon değil mi?
Çünkü bu kişiler niye böyle oy kullandıklarını anlatmadı.
Hem şu da var: Biri çıkıp "Kürt partisi yüzünden evet vermedim" dese... Bunu "samimi bir gerekçe" sayar mısınız? Yoksa "Uydurmayı bırak da gerçeği söyle" mi dersiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA