Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Yunus Emre'yi görürseniz sakın şaşırmayın!

Bu akşam İstanbul'daki Aya İrini Müzesi'nde çok ilginç bir konser var. Aslında "konser" tabiri yetersiz... "Etkinlik" kelimesi ise genel duruyor. En iyisi olayı anlatmak...
Bir süre önce üç önemli sanatçı, Yunus Emre'yi yorumlamak üzere bir araya geldi: Piyanist Burçin Büke, operacı Hakan Aysev ve ressam İsmail Acar...
13'üncü yüzyılda yaşayan Yunus Emre (1240/41-1320/21), Türkçe eserler vermiş bir mutasavvıf şairdi. Hacı Bektaş-ı Veli'nin dergâhındandır.
Yunus Emre, yaşamı ve ölümü Allah sevgisi ile harmanlayarak tasavvuf alanında önemli eserler vermiştir. Bu nedenle de UNESCO, 1991'i, Yunus Emre Yılı olarak ilan etmişti.
Ancak günümüz trendleri içinde, Batılıların "Rumi" dediği, Mevlana'nın gölgesinde kalmıştır.
Büke, Aysev ve Acar; Yunus Emre'nin de düşüncesinde önemli bir yer tutan "beş duyu" (ses, görme, tatma, dokunma ve koku) fikrini bir sanat şölenine dönüştürecekler.
Saat 20.00'de başlayacak konserde, üç sanatçıya, neyzen Burcu Karadağ ile bendir ustası Serdar Bişiren'in yanı sıra bir de koro eşlik edecek.
Bitmedi: Tat duyusuna Pelit Pastanesi'nin, koku duyusuna ise Gülçiçek firmasının özel tasarımları eşlik edecek.
Merakı ve imkânı olan bu müthiş performansı kaçırmasın.
Not: "Yunus Emre Beş Duyu", 28 Mayıs akşamı, Sheraton Ataköy'ün birinci yıl kutlama gecesinde tekrarlanacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA