Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

İyimser Ricciardone

ABD Başkanı Obama tarafından aday gösterilen ve büyük olasılıkla Ankara'ya Büyükelçi atanacak olan Francis Joseph Ricciardone, "Türkiye'de ordunun kontrolünün azalması gibi olumlu değişimler" meydana geldiğini belirttikten sonra şöyle demiş: "Darbelerin olduğu günleri artık hayal etmek bile zor..."
Müstakbel Büyükelçi pek iyimser... Çünkü Org. Başbuğ'un, siyaset bilimci Huntington'dan alarak değindiği kriterlerin hiçbiri gerçekleşmiş değil:
1) Nesnel kontrol henüz oluşmadı: Yani ordu yöneticileri darbe yapmayı akıllarından dahi geçirmeyecek düzeyde profesyonel değil. Hâlâ sürüyle maceraperest var oralarda.0
2) Öznel kontrol zaten yok: Yani ordu mensupları; Meclis, Hükümet ve Yargı tarafından, "birebir" denetlenmiyor. (Mesela sivil müfettişler bulunmuyor ki Başbuğ da zaten aklımıza karpuz kabuğu düşürmemek için bu şıkkı yarım ağız geçip gitmişti.)
Ama bir dakika: Yoksa Ricciardone, ABD olarak artık bir darbeyi desteklemeyeceklerini mi kastediyor?
Güzel ama ben hâlâ karamsarım: Ya gelecek seçimi Neocon zihniyeti kazanırsa?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA