Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Evlilikler sayesinde pekişen aile ağları

Eski Turizm ve Sağlık Bakanlarından Bülent Akarcalı, CHP'deki "aile ağları" konusundaki yazılarım üzerine bir not geçti...
İzniyle bu notu sizinle paylaşmak isterim.
Şöyle: "Aileler Ağı, son 10 yılda aileler arası evliliklerle ayrıca pekişmiştir.
Zengin aile kızlarının evlendikten sonra da baba soyadını kullanma merakı sayesinde bunları öğrenebiliyoruz.
Doğan, Sabancı, Boyner, Dinçkök vs. ortak soyadlı evlilikler çoğalıyor. Bildiğimiz 5- 10 isim dışında, kim bilir kaç tane daha vardır.
Tabii ki kimsenin evlilik tercihine karışmaya en ufak hakkımız yok. Ama büyük holding soyadıyla babanızın gazetesini de yönetince, acaba basın özgürlüğü kalıyor mu?
Sahip olunan gazete, dergi, radyo, TV ve internet sitelerinde acaba ikinci soyad olarak taşınan holding hakkında eleştiri yapmak, sattıkları mal ve hizmetlerde tüketicinin yenen haklarını dile getirmek mümkün mü?
Dile getirmeye çalışan gazeteci, ertesi gün kapı dışarı edilmeyeceğine güvenebilir mi?
Dile getirmeye kalkan milletvekili veya bir başkasının aleyhine kampanya başlar mı?
Aslında bu durum çok ciddi olarak hem Rekabet Kurulu'nca, hem de halka açık şirketler için SPK tarafindan ele alınmalıdır.
Zaten her açıdan tam bir kartel oluşturan İstanbul holdigleri, bu yapılarıyla Anadolu firmalarının sanayi, ticari ve mali gelişimlerine ciddi bir engel ve tehdit oluşturmaktadır. Anadolu'dan bir firmanın ürettiği ve kendisine ciddi rakip ürünü öldürmek için eşinin sahip olduğu medyada aleyhte haber çıkarmak pek de zor değildir.
Bu hususu kimseyi hedefleyerek ya da itham ederek yazmıyorum. Ama böyle bir durum var ve bu da sizin haklı olarak dile getirdiğiniz "Kapıkulu Sistemi" benzeri aile ağı oluyor. Sevgi ve selamlar."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA