Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

AKP'nin reklamını yapamadığı başarısı

Salı akşamı, Kanal 24'te Gökhan Gökçe'nin sunduğu "Gündem Özel" programında eğlenceli bir olay oldu.
Konu AK Parti'nin yüzde 50'lik başarıyı nasıl yakaladığıydı... Söz bana geldiğinde, başladım örnekler vermeye... Yollar, uçaklar, filan derken aklıma bir şey daha geldi. "Bir konu daha var ki AK Parti politikalarının başarısıdır ama parti bunun reklamını yapamadı, yapamıyor" dedim. Tabii herkes merak etti.
Başladım anlatmaya... Üç-beş cümle söylemiştim ki Star gazetesinin Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu zarif bir söz çalımıyla lafa karıştı. Topu benden alıp sürmeye devam etti: TOKİ, sağlık, vs., vs.
Niye böyle yaptı? Çünkü Kanal 24 gibi, İslami değerlere hassas bir kanaldaydık ve ben şarapçılıktan söz ediyor, AKP döneminde şarapçılığımızın nasıl geliştiğini anlatıyordum.
Bu örneği aklıma ne getirdi? Anlatayım...

***

Seçim günü bir gazete ilavesinde çıkan yazı, "Allah söyletiyor" durumuydu.
Yazı şarap sektöründeki "Türk mucizesinden" söz ediyordu ve özetle şöyle diyordu:
"Şarap sektörümüz son 10 yılda büyük atılım yaptı... Hem üzüm kalitemiz yükseldi, hem de şarap kalitemiz... Artık rahatlıkla uluslararası piyasalarda yarışa girebiliyoruz..."
Bir dakika! Bir dakika!
Bu başarı hangi dönemde yakalandı, demiştiniz? Son 10 yılda, öyle mi? Peki son 10 yılın, 8 yıl 7 ayında hangi parti hükümetteydi? Hangi partinin ekonomi politikaları şarap sektörünü kalkındırdı?
Hep beraber söylüyoruz: "AK Parti!"
***

Peki, şarap sektörünün durumunu anlatan bu yazı nasıl biri, ne tür bir insan tarafından kaleme alınmıştı?
Sıkı durun...
Kasım 2002'de iktidara gelmesinden bu yana... Her türlü yerli ve yabancı kara propaganda imkânını kullanarak... AK Parti'nin gerici bir parti olduğunu, şeriatı getireceğini... Yaşam tarzlarına müdahale edeceğini...
Kadınları çarşafa sokacağını, içkiyi yasaklayacağını iddia eden Mason camiasına mensup bir yeme-içme yazarı tarafından...
Tam bir "Allah söyletiyor" durumu değil mi?
Pardon, "tam" değil. Yazarımız ideolojik inadını sürdürüyor ve koskoca yazıda bir kez olsun "Bu gelişme AKP'nin ekonomi politikaları sayesinde oldu" demiyordu...
Yazarın günahını almak istemem. Aslında demek istese de diyemez: Çünkü orducu-laikçi (yani Atatürkçü) biraderlerinin hışmına uğrayabilir. Locadan bile atmaya kalkışırlar.
Not: Yazarın Masonluğu gizli bilgi değildir. Kamuoyuna kendisi açıklamıştır.
***

Madem bu parti böyle bir parti... Nasıl oluyor da onun döneminde Türk şarapçılığı "mucize" yaratıyor?
Madem AK Parti içkiyi yasaklayacak; nasıl oluyor da şarapçılığın gelişmesine imkân tanıyor.
Kimse bana "Yasaları aşamadı" demesin. Siyasetçilerin ve bürokratların ne mal olduğunu biliriz. Bir şeyin gerçekleşmesini istemediklerinde bel altından çalışır, üreticiyi, dağıtıcıyı, tüketiciyi perişan ederler.
Başbakan Erdoğan da isteseydi, şarap sektörünün canına okurdu. Halbuki tam tersini yaptı.
***

Evet, içki sektörümüz de AK Parti döneminde büyük bir ilerleme sağladı.
Ancak kendine "endişeli modern" diyenlerin akılsız ve izansız saldırılarına rağmen, "Saçmalamayın, gidin şarap sektörünü inceleyin" diyemedi.
"Bizim dönemimizde Türk şarapçılığı çağ atladı" şeklinde reklam yapamadı. Diğerleriyle birlikte bu gelişmeyi de topluma "gururla" sunamadı.
Nedeni belli: Çünkü tabanının büyük bölümü İslami değerleri benimsemiş, muhafazakâr dediğimiz insanlardan oluşuyor. Onlar alkolden, özellikle de şaraptan "övgüyle" söz edilmesini istemiyor. Görmezden geliyorlar.
Bugün Ege Bölgesi sektöre yeni girmiş şarap üreticileriyle dolu. Ama Başbakan hâlâ "Hayat tazına karışmadık" demekle yetiniyor, bunun somut örneğini veremiyor.
Ben verdim gitti!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA