Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Barış süreci yine bombalandı

Korkulan oldu ve Genelkurmay duyurusuna göre… Diyarbakır Silvan'da PKK militanlarıyla karşılaşan erlerden (bu satırlar yazılırken) 13'ü şehit oldu, ikisi ağır, yedi personel yaralandı.
Yazıya "korkulan oldu" diyerek başladım…
Çünkü Kürt/PKK meselesiyle ilgili ne zaman bir yumuşama olsa… Ne zaman barış ve kardeşlik mesajları verilmeye başlansa… Ne zaman insanlar "Bu sorun çözülebilir" umuduna kapılsa…
İşte tam da böyle bir olay meydana geliyor.
Niye? Çünkü PKK yekpare bir örgüt değil. İçinde Abdullah Öcalan'a yüzde yüz itaat edenler de var, etmeyenler de…
Örgütün bir bölümü, Apo'nun Ankara ile anlaşırken, kendini kurtarmak uğruna örgütü harcayacağını düşünüyor.
Bunun sonucu olarak, "Sadece Apo ile anlaşmak yetmez, bizimle de anlaşın" diyorlar. (Ancak Apo'nun manevi gücü o kadar fazla ki bunu adlı adınca ifade edemiyorlar.)
Örgütün bu bölümü aynı zamanda manipülasyona en açık kesim… Olumlu gelişmelere taş koymak amacıyla onları kışkırtmak çok kolay.
İşte zurnanın zırt dediği nokta tam da burası: Kürt/PKK meselesinin çözülmesini istemeyen birçok siyasi ve ekonomik aktör var.
Kimi büyüyen Türkiye'yi engellemek için… Kimi Türkiye'nin bölgedeki siyasi gücünü kırmak için… Kimi Türkiye, Avrupa Birliği'ne giremesin diye… Kimi uyuşturucu ticareti sekteye uğramasın diye… Kimi Avrupa'daki kıyak düzeni sarsılmasın diye… Kimi silah satışına devam edebilsin diye PKK'daki bu "endişeli" grubu destekliyor.
Yukarıda esas olarak yabancı aktörleri saydık. Bu işin bir de yerli ayağı var: Devlet içindeki konumunu yitirmek istemeyen Ergenekoncular da o yöndeki faaliyetini sürdürüyor.
Hatırlarsanız Apo geçenlerde devletle görüşmelerin gayet iyi gittiğini… "15 Temmuz'a kadar gelişme olmazsa savaş başlar" söyleminin artık geçerli olmadığı… Süreci denetleyecek bir Barış Konseyi kurulması konusunda anlaşmaya varıldığını söylemişti… BDP'lilere de "Meclis'e gidip çalışın" mesajını vermişti…
Vay sen misin 15 Temmuz'dan vazgeçen!
İşte bugün 15 Temmuz ve ortalık bir kez daha toz duman…
Ben öncelikle BDP'nin ne yapacağını merak ediyorum: "Üzüldük" demeleri değil beni ilgilendiren. Asıl o şahin PKK grubuna karşı tavırları ne olacak?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA