Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

MHP ile AKP'nin 'ebcet' kardeşliği

MHP'de çok eğlenceli siyasetçiler var. Mesela Ankara milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri... Türk Hava Yolları uçaklarında 13'üncü sıranın olmadığını, 12'den 14'e atlandığını fark edince fena halde celallenerek, ekim ayında bunun hesabını Hükümetten sormuştu.
"THY, Batılıların batıl inancını takip ediyor" demişti Yeniçeri... 13'ün Hıristiyan Batı kültüründe uğursuz olduğunu, Doğu'da ise böyle bir şey olmadığını ispatlamak için de bir nevi ebcet hesabına başvurarak şu örnekleri vermişti:
"Hz. Muhammed'in doğum yılı 571... 5+7+1'i toplarsanız 13 eder... İstanbul 1453'te fethedildi... 1+4+5+3'ü de toplarsanız yine 13 eder..."
Prof. Yeniçeri'nin bizi bu yöntemle ikna etmeye çalışmasına şaşırmış mıydık? Elbette ki hayır! Çünkü genel başkanı Devlet Bahçeli de (ki "doçent dr." payeli bir akademisyendir) benzeri bir hesapla MHP'yi iktidar yapmıştı.
MHP'nin 40'ıncı yaşını kutladığı 2009'da nasıl iktidar olacağını anlattığı "ebcet" videosu, dün 'youtube' sitesinde 510 bin tık almış durumdaydı. (Bu sayı 344 bin tık alan ünlü "püskevit" videosundan çok daha fazla.)
Not: Bahçeli aslında "AK Parti'de çıkabilecek bir kaos ülkeye büyük zarar verir"diyecek kadar mantıklı bir insan ama arada sırada popülistliği tutuyor işte.

***

MHP'li siyasetçilerin halkı eğlendirme çabalarını sempatiyle karşılamak mümkün. Cem Yılmaz parayla yapıyor, onlarınki bedava.
Peki ya Batı'dan transfer edilerek, Maliye Bakanı yapılan Mehmet Şimşek'e ne demeli?
Mizahı ciddiye alıp THY yönetimine iletmiş. THY de "Bu uygulama her uçakta yok. Olanları düzelteceğiz" diye cevap vermiş.
Galiba bu arkadaşlar THY'yi Konya-Nazilli seferi yapan otobüslerle karıştırıyor. Sanki THY belli başlı Batı kentlerine uçmuyormuş; her yıl yüz binlerce Hıristiyan'ı taşımıyormuş gibi davranıyorlar. (Sorsunlar bakalım THY'nin sponsor olduğu Barcelona'lı Messi'ye, Manchester United'lı Nani'ye; 13 hakkında ne diyorlar?)
13'ün uğursuzluğuna inanan insanları tedirgin etmenin ne gereği var? Varsın bazı (hatta hepsinde) uçaklarımızda 13'üncü sıra olmasın: THY ve Müslüman yolcular açısından bir şey değişmiyor ki...
Unutmadan:
Prof. Yeniçeri'nin kullandığı 571 ve 1453 yılları, bildiğiniz gibi Batı'dan aldığımız Miladi takvim sistemine göredir.
Gülmeyin! "Batı taklitçiliğine vurayım derken Batı taklitçiliği yapanı" ilk kez görmüyor bu ülke...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA