Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Livaneli ile Bekaroğlu o konserde ne arıyordu?

Cumhuriyet gazetesinin haberi de, verdiği haberi sunuş biçimi de korkunçtu. Başlık: "Bağımsız Türkiye için"... Hemen üstünde "Grup Yorum'un 'On'ların Türküsü' konseri her yaştan yüz binlerce kişiyi buluşturdu" şeklindeydi.
Haber kocaman bir konser fotoğrafıyla desteklenmişti. Altta ise bu etkinlik vesilesiyle yorum yapan yazarlar yer alıyordu.
Konser düzenlemek... "Bağımsız Türkiye" diye slogan atmak... Ve bütün bunları gazetede haber yapmak normal mi? Elbette normal... Kesinlikle suç değil.
Peki, niye "korkunç" diyorum? Benimkisi hukuki değil, tamamen ahlaki bir tepki.
Çünkü Grup Yorum, Dev- Sol geleneği içinde yer alan bir müzik grubu. Bu geleneği sürdüren insanların vardığı nokta, DHKP-C olarak, 9 Ocak 1996'da Sabancı iş merkezine girerek Özdemir Sabancı ve arkadaşlarını öldürmek oldu.
DHKP-C'lilerin işlediği cinayetin ardındaki kişilerden biri, polis şefi Hüseyin Kocadağ'dı. Susurluk Kazası'nda ölen Kocadağ, cinayeti işleyen ekipteki Fehriye Erdal'ı, çaycı olarak merkeze yerleştiren kişiydi.
Daha yazacak çok şey var. Burada kesiyor ve soruyorum: Grup Yorum böyle bir konser verebilir... Durumun farkında olmayan gençler konsere gidebilir... Hatta Aylin Aslım da benzeri bir şuursuzluğu gösterebilir.
Peki ya konuk sanatçı Zülfü Livaneli? Halkın Sesi Partisi'nden Mehmet Bekaroğlu? Yılların Cumhuriyet gazetesi?
Yukarıda pek azına değindiğim ilişkileri bilmiyorlar mı da, biri konsere katılıyor, diğeri göklere çıkarıyor?
Bunların hepsi siyasetten anlayan insanlar ve odaklar. Ne yaptıklarını, niye yaptıklarını biliyorlar.
Sabancı Suikastı'na rağmen bunu yapmaları bence ahlaki açıdan korkunç!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA