Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Durumdan kahraman çıkarmak

Hasan Celal Güzel nüfus konusuna değinen dünkü yazısını şöyle bitiriyor: "Başbakan Erdoğan'ı, ileri görüşlülüğü ve cesareti için alkışlıyorum. Hiç değilse Cumhuriyet'in 100. yılında '100 milyonluk Türkiye' hedefine ulaşmamızı diliyorum."
Bu paragrafta en az iki tane sorunlu ifade var:
1) Cumhuriyetin 100'üncü yaşını 2023'te kutlayacağız.
Yani sadece 11 yıl sonra...
Şu sıralar nüfusumuz 73 milyon civarında. 11 yılda nüfusu 27 milyon artırarak, 100 milyona çıkarmak imkânsız. (Ancak insan transferiyle olabilir.) Nüfusun 100 milyona ulaşması 2050 civarında mümkün olacak. Yani 38 yıl sonra... O tarihlerde nüfusumuz tahminen 97 milyona varacak.

Zaten 100'e dayanacak
2)
100 milyonluk bir Türkiye hayal etti diye Başbakanı kutlamak, durumdan kahraman çıkarmaktan başka bir şey değil bence.
Çünkü 100 milyonluk Türkiye'ye ulaşacağımızı zaten 1980'li yıllardan beri biliyoruz. Nüfusbilimciler bunun hesabını çoktan yaptı.
Uzak görüşlülük ve cesaret bunun neresinde Allah aşkına? Eğer bir meteor dünyamıza çarpmazsa ya da korkunç bir nükleer savaş çıkmazsa... Yani normal şartlarda, zaten varacağımız bir nokta, "hedef" diye sunulur mu?
Yarım saatlik yolu, yarım saatte aldı diye, trenin makinisti alkışlanır mı?

Milleti kimler oluşturur?

Neyse... Güzel'e ben başka bir şey sormak istiyorum:
Hasan Celal Bey, Türk milliyetçisi olduğunu her zaman gururla ifade eden bir siyasetçi-yazar olarak, gelecekteki nüfusumuzun kompozisyonu hakkında ne düşündüğünüzü bize de anlatır mısınız?
Soruyorum çünkü... Sizin de bildiğiniz gibi Kürt nüfusu, Türk nüfusundan çok daha hızlı artıyor.
Eğer cevap olarak, "Biz Kürtleri de Türk milletinin parçası sayıyoruz" derseniz, "Bu konuda, benden önce, Kürtleri ikna edin" derim.
Çünkü vaziyet ortada: CHP ve MHP gibi Türk milliyetçisi/ ulusalcısı partilerin güneydoğuda esamisi okunmuyor. Yani sadece BDP seçmeni değil, genel olarak Kürt seçmeni Türk nasyonalizmine oy vermiyor.
Bugün halklar arasındaki gönül bağını, ancak Erdoğan'ın en çok Diyarbakır nutuklarında belirginleşen din kardeşliği söylemi sağlıyor. Durum bu...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA