Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Milli Takım: Krizi fırsata çevirme zamanı

Seyircisi, müşterisi, tıraşçısı, karışanı bol olan alanlarda, dönüşüm yapmak zordur. Mesela 2001 krizinde, başta bankacılık sistemi olmak üzere, yapılması gerekenleri herkes biliyordu.
Ancak baskı ve müdahaleler engeldi... Bunun üzerine ABD'den Kemal Derviş davet edildi. Kemal Bey herkesin bildiği şeyleri yaptı. Türkiye düzlüğe çıktı.
Futbol çok mu farklı? Başkanlar ya da teknik direktörlerin çoğu yapılması gerekenleri aslında biliyor.
Ancak kalburüstü takımlar şampiyonluk baskısıyla... Alttakiler ise küme düşme kaygısıyla bunları gerçekleştirmiyor.
Çünkü yapısal değişiklikleri gerçekleştirmek zaman alır. Üstelik eski düzeni de bozmak gerekir. Bu süreçte yönetimin inançlı, seyircinin de sabırlı olması şart.
O halde... Futbol Federasyonu, Brezilya hayalimizin suya düşmesini, krizden fırsata çevirebilir.
Dönüşüm için önümüzde iki koca yıl var. Hazırlık maçları ayarlamaya da gerek yok. Zaten daha bir sürü resmi maç oynayacağız.
Moralsiz Abdullah Avcı artık dikiş tutmaz. Onun yerine... "Bize uygun futbol tarzının" en iyisini oynatacak, her maça final gözüyle bakan bir hocayla yola devam edelim...
O arada da gerekli yapısal dönüşümleri gerçekleştirmeye başlayalım. 2016 Avrupa Şampiyonası için, 17-21 yaş kuşağından harika bir ekip kurabiliriz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA