Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

İletişim bayramı

Son on beş yılın en önemli tartışma alanlarından biri medya oldu. Çünkü önce internet, ardından akıllı cep telefonları iletişimi kökten değiştirdi.
Ünlü Newsweek dergisi kâğıda elveda dedi, artık sadece internet üzerinde yayınlanacak...
Arap Baharı denilen orta sınıf kalkışmasının, bilhassa Mısır'da cep telefonu mesajları sayesinde mümkün olduğu söylendi...
Derin devletler eskiden posta kutularına bırakılan mektupların peşine düşerdi, şimdi e-mailleri izliyor...
"Sinema bitti mi" tartışması yapılırken, film tadındaki Türk dizileri hem yurtiçinde, hem Ortadoğu'da fenomen haline geldi...
Sosyal medyanın geleceği... Elektronik demokrasi... Küresel siyasi hareketlerin değişen iletişim yapısı... Bu ve benzeri önemli konuların konuşulacağı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor İstanbul:
4'üncü Avrupa İletişim Konferansı (European Communication Conference - ECREA 2012) için 60 ülkeden 1200 civarında iletişim akademisyeni geliyor.
Ben haberi duyduğumda çok sevindim. Çünkü konuklar arasında zekâsına hayran olduğum, bazı kitapları Türkiye'de de yayınlanan, Kaliforniya Üniversitesi'nden Douglas Kellner da vardı.
Marmara Üniversitesi Bomonti Kampusu'nda yapılacak konferansın Başkanı Prof. Nurçay Türkoğlu, 25 panel düzenleneceğini söylüyor.
Heyhat! Konferans 24 Ekim'de (arife günü!) başlayacak ve 27 Ekim'de son bulacak. Yani tam da bayram tatili sırasında...
Niye bayram? Çünkü akademik bir etkinlik olduğundan üniversitede yapılıyor. (Daha önce Amsterdam, Hamburg ve Barcelona'da olduğu gibi...) Tabii bu kadar kişiyi ağırlamak için de öğretimin tatile girmesi gerekiyor! Çaresiz konuşulanların yayınlanmasını bekleyeceğiz...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA