Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Kıyamet senaryoları

Söylentiyi biliyorsunuz: "Kadim Maya takvimine göre 21 Aralık günü kıyamet kopacak..." Ben böyle şeylere güler geçerim. Geçen gün bir arkadaş, "Kıyamet kopar mı" diye sorunca... "Kıyametin kopması için güneşin enerjisini yitirmesi gerekir" dedim.
Sonra aklıma başka olasılıklar geldi: Dünyamıza büyük bir meteor çarparsa... Evrendeki kara deliklerden biri bizim dünyayı da yutarsa... Bu kadar mı? Vahim bir virüs salgını olabilir. Herkes ölmese de milyarlar yok olur...
Derken en basitini atladığım geldi aklıma: Sürekli daha güçlü silahlar üretiyoruz. Uygarlığımız fosil yakıtlar üzerine kurulu. Onlar bitene kadar köklü bir çözüm üretilmezse... Kalan son petrol ve doğalgaz rezervleri için korkunç bir savaş kopabilir. İkinci Dünya Savaşı'nda 60 milyon insan ölmüştü. Üçüncüsü milyarları götürecektir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA