Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

2015'e hazırlık: 'Soykırım'a karşı Çanakkale

Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyi... 18 Mart günü, bütün üniversitelerden, yemek olarak öğrencilerine buğday çorbası, hoşaf ve ekmek verilmesini istemiş.
1915'te Çanakkale'de savaşan askerler, o gün bunları yemiş. Şimdi de öğrenciler aynısını yiyerek, Çanakkale şehitlerinin anısını yaşatacakmış.
İki noktanın altını çizeyim:
1)
Bizdeki devletçi- milliyetçi kafalarda hâlâ kara savaşı fikri var: Siperden sipere vuruşacağız... Kurşunumuz bitecek, sürgülerle hücum edeceğiz... Ve mutlaka şehit düşeceğiz!
Akıllı ülkeler, kendilerini teknolojik savaşa göre organize ediyor... Biz ise gençleri hâlâ kara savaşına hazırlıyoruz! Üstelik yenisine de değil, 100 yıl öncekine...
2) Tabii asıl amaç başka: 2015'te, yani 1915'in yüzüncü yılında, Ermeni diyasporasının büyük bir atak yapması bekleniyor.
Ankara, yıllardır, 24 Nisan'a karşı 18 Mart'ı hazırlıyor. 2015'te Ermeniler, "Soykırımcı Türkler" diye bağıracak... Ankara da, "Askerimiz Çanakkale'de şehit olurken, Ermeniler arkadan vurdu" diyecek.
Ermeni askerlerin Dağlık Karabağ'da yaptığı Hocalı katliamı 20 yıl sonra niye hatırlanıverdi? Bütün bu filmler, kitaplar, geziler, kampanyalar niye devreye sokuluyor sanıyorsunuz?
Hele Ermenileri birlikte kesip; evlerine, arazilerine el koyanların barışı sağlanırsa... O mönü tadından yenmez!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA