Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Öğrencileri niye okuldan attılar?

Haber Hıncal Uluç'un gözünden kaçmamış; Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya soruyor:
"Bodrum Anadolu Lisesi, 8 öğrenciyi, Harlem Shake dansı yaptıkları ve YouTube'a koydukları için okuldan kovdu ve geleceklerini kararttı... "Sayın Bakan, O gençleri yok etme kararını uygun buluyor musunuz?
Bulmuyorsanız, bir işlem yapmayı düşüyor musunuz? O gençleri ihbar eden öğretmen, okuldan kovma kararı alan yöneticiler, kararı onaylayan Bodrum İlçesi ve Muğla İli Milli Eğitim müdürleri hakkında kovuşturma açtırmayı düşündünüz mü? "Sayın Bakan, Hiç genç oldunuz mu?"

Sürklase edildiler
"Gençtirler, deli dolu şeyler yaparlar, niye mazur görmüyorsunuz" yaklaşımına katılmakla birlikte, bir noktanın daha altını çizmek istiyorum.
O gençlere ceza verenlerin bir tanesi bile, kendi cep telefonu ile çektiği bir videoyu YouTube'a yükleyemez.
Yani... Hem teknolojik, hem de kültürel olarak kafalarının basmadığı, baş edemedikleri ve ölesiye sinir oldukları bir durum var: İnternet ve dans...
İnterneti doğru dürüst kullanamadıkları gibi, halay çekmek haricinde dans etmeyi de bilmezler.
İşte tam da bu yüzden... Faraza, düğünde silah atıp birisini yaralamış bir öğrencilerinin affedilmesi için ellerinden geleni yaparlar da... İnternete girmiş, hem de dansla girmiş bir grubun gözünün yaşına bakmazlar.
Çünkü kendilerini aşağılanmış hissediyorlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA