Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Ferahlatan haber

Olumlu haberler insanın içini sevinçle dolduruyor, güne umutlu başlamasına yol açıyor. Mesela şu haber:
Başbakanlıkta önemli bir toplantı yapılmış. Toplantıya Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Muammer Güler, Sadullah Ergin, Hüseyin Çelik gibi önde gelen siyasilerden başka, Hakan Fidan ve Efkan Ala gibi önemli bürokratlar katılmış.
Toplantıda Türkiye'deki herkesi ilgilendiren bir reform paketi konuşulmuş. Son şeklini, Başbakan Erdoğan ile birlikte yapılacak toplantıda alacak olan pakette bakın neler var:
Seçim Kanunu'nda değişiklik yapılacak. BDP de dahil baraj altında kalan partiler de Hazine Yardımı alabilecek.
Büyükşehirlerde seçim bölgeleri, her bölgeye 5 milletvekili düşecek şekilde çoğaltılacak. (Keşke 1 vekil çıkacak şekilde daraltılsa da bölgeler, vekilimizi yakından tanısak. Ama bu da bir ilerleme.)
Yerleşim birimlerine Türkçe haricinde de isimler verilebilecek.
Hastane, postane gibi kurumlarda vatandaş anadilinde hizmet alabilecek.
Kürtçe siyasi propaganda yapmak mümkün olacak.
Memurlara kıyafet serbestliği getirilecek.
Cemevlerine inanç ve kültür merkezi statüsü verilecek. Suyunu, elektriğini, camilerde olduğu gibi, devlet karşılayacak. Dedeler maaş alacak.
Dediğim gibi, demokratikleşmeyi derinleştiren bu pakete son şekli, Başbakan'ın da katılacağı toplantıda verilecek. Muhakkak bazı değişiklikler olacaktır ama sonuçta ortaya olumlu bir paket çıkacağı şimdiden belli.
Gezi gerginliği, Mısır'da darbe ve Suriye'deki gelişmelerden sonra ilaç gibi geldi bu haber.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA