Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Tırtıklı yol

Cuma günü Avrasya Tüneli'ne değinmiştim. Benim derdim tünelin sağlamlığıyla değil; ondan yararlanacak trafik canavarı Türklerleydi.
O canavarların bir de denizin altındaki tünele hücum ettiğini düşünün... İşte bu yüzden yazının sonunda, "tüneldeki kazaları en aza indirmek için ne yapılmalı" diye sormuştum.
İşi yapmakta olan firma (Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş.) tünelin hem yapı, hem de trafik (aydınlatma, izleme, vs.) açısından ne kadar güvenli olduğunu anlatan bir metin göndermiş. Çok teşekkür ederim. Ancak konu o değil.
Okurumuz Nihal Duman ise meseleyi hemen anlamış ve bize New York'tan bir çözüm örneği vermiş:
"Manhattan ve New Jersey'i bağlayan Lincoln tünelinde yol tırtıklı olarak yapılmış. Biraz hızlı gittiğinizde çok ses çıkarıyor ve sallantıya neden oluyor. Bizde de böyle bir çözüm olabilir. 'Tünel yolunun kaymak gibi dümdüz olması...' Hayali bile ürkütücü!"
Bence de tırtıklı yol canavarları kendine getirmede etkili bir yöntem olabilir.
Not: Bu konuda en esprili fikri ise okurumuz Şakir Katman bulmuş: "Düzeni sağlaması için Alman trafik polisi getiririz..."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA