Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

'Halk iktidarı' mı? İşte karşınızda

Geçen gün vapurdan çıkarken karşılaştığım gençlerin dağıttığı bildirinin başlığı aynen şöyleydi: "Hükümet İstifa! Halk İktidara!"
Kimlerdenmiş bu arkadaşlar, diye baktım. Bildirinin altında "Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi" yazıyordu.
Sloganın ilk bölümünü anlamak kolay:
Hükümeti beğenmiyor, gitmesini istiyorlar.
Bu nedenle "Hükümet istifa" diye bağırıp, bildiri hazırlıyorlar.
Ancak sloganın ikinci bölümünü anlamış değilim: "Halk iktidara..." demişler... Eğer bu arkadaşların, genel seçimlere ve çok partili rejime bir itirazları yoksa... Tam da "halk iktidarı" durmakta karşılarında...
Bir partinin yüzde 50 oy alması ne demek? Zengin kesimlerden, eğitimli beyaz yakalılardan alınan oylarla olmaz ki bu iş. İşçinin, köylünün, esnaf ve sanatkârın oy vermediği bir parti, yüzde 50'yi yakalayabilir mi? Mümkün değil. O halde karşımızda halk iktidarının alası var! "Halk iktidarı" tabiri akla eski sosyalist ülkeleri getiriyor. Halk iktidarı diye mangalda kül bırakmazlardı ama ülkeyi parti ve devlet bürokrasisi yönetirdi. Kontrol altındaki seçimlere de, zaten tek parti girerdi.
Alternatife izin verilmezdi.
Eğer bildiriyi dağıtanlar genel seçimlerin o şekilde yapılmasını istiyorlarsa... Kurmayı düşündükleri partinin adında niye "özgürlük" var?
Yok eğer çok partili bir seçim sistemi düşünüyorlarsa... O zaman karşılarında halk iktidarı durmakta.
Bence bu genç arkadaşlar en iyisi "Halk iktidara" sloganından vazgeçsin. Çünkü halkı pek beğenmedikleri ortada...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA