Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Yüzyıllık Aşk

Ortadoğu ve IŞİD biraz beklesin... Bugün sanatla devam ediyoruz. Geçen gün sözünü ettiğim, ülkemizdeki sinema ve seyirci ilişkisini gözler önüne seren "Yüzyıllık Aşk" sergisi İstanbul Modern'de dün başladı.
Açılış kokteylinden birkaç not:
Bu bir "sanat eserleri" sergisi değil. Aynı zamanda serginin küratörlüğü yapan Gökhan Akçura'nın, yıllardır topladığı efemera ağırlıklı sinema koleksiyonunun başat rol oynadığı bir sergi. Bu tip bir sergiyi İstanbul Modern'de nadiren görürsünüz. İnsanı bir anda geçmişe götürüyor. Baştan sona nostalji!
Sergiye girerken AK Parti döneminde yıldızı parlayan işadamlarından Ethem Sancak'ı gördüm. Kendisi İstanbul Modern'in yönetim kurulundadır, hatta Başkan Oya Eczacıbaşı'nın iki yardımcısından biridir ama açılışlara pek gelmez. Epey uzamış sakalıyla arzı endam edişinin sebebi daha sonra anlaşıldı: Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı da geldi.
Bu soruna bir çözüm bulmalı: Ne dediklerini merak etmeme rağmen; yoğun uğultu yüzünden, ne Oya Hanımın söylediklerini duyabildim, ne de bakanınkini... O halde niye konuştular?
Not: Sergiye ilişkin eleştirimi aksilik olmazsa pazar günü yazacağım...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA