Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Yılın İnsanı: El Bağdadi

Time dergisi Yılın İnsanı olarak Almanya Şansölyesi Angela Merkel'i seçmiş. Sekiz kişilik final listesinde Rusya Devlet Başkanı Putin'in veya Uber'in CEO'su Travis Kalanick'in adları bulunduğuna göre... Yılın İnsanının illa da herkesin beğendiği bir sima olması gerekmiyor.
Putin'i bir kaşık suda boğacak milyonlarca Ukraynalı, Türk veya Sünni Arap... Kalanick'in üzerinde patinaj çekecek yüzbinlerce taksi şoförü bulmak mümkün şu dünyada.
Bana kalsa IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'yi seçerdim. Sevdiğimden değil elbette. Tam tersine Hitler ekolünden bir şahsiyet o; vahşetin politikacısı.
Ama adam muazzam bir liderlik örneği sergiledi: Kısa sürede kocaman bir coğrafyayı işgal etti. Dünyanın dört bir yanından gelen militanları yönetiyor. Fransa'yı, ABD'yi (ve Türklerin yarısını) çılgına çeviren saldırılar düzenliyor.
El Bağdadi, yüz yıllık Sykes-Picot Anlaşması'nı gömen adamdır. Ondan sonra Ortadoğu asla eski Ortadoğu olmayacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA