Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Acil mi, önemli mi?

Haberi okuduğumda güleyim mi, ağlayayım mı; şaşırdım! Üçüncü köprünün iki yakasının birleştirilmesine 50 metre kalmış.
İlk bakışta güzel bir haber... Bazılarının aksine ben üçüncü köprüden yanayım. Hem kamyon trafiğinin o tarafa kaymasına yarayacak, hem de Kafkaslar'ı Balkanlar'la birleştirecek. Küresel dünyaya uygun bir girişim.
Ancak... Marmaray orada öylece yatarken, hiçbir ciddi ilerleme olmazken, Bakan Binali Yıldırım'ın ağzından, daha önce planlandığı gibi 2016 içinde değil, ancak 2018'de bitirileceği (siz ona en az 6 ay daha koyun) duyurulmuşken... Paranın, köprüden önce Marmaray'a yönlendirilmesi edilmesi gerekmez miydi?
Rumeli yakasında durum nedir; bilmiyorum. Ancak Anadolu tarafında ulaşım giderek zorlaşıyor. Yoğun saatlerde Kadıköy tarafından gelip Pendik yönüne gitmek işkence haline geldi. Tren zaten çalışmıyor. Bağdat Caddesi de, minibüs caddesi de üst üste.
Önemli ile acili birbirinden ayırmak gerek. Üçüncü köprü elbette önemli... Ancak acil değil. Asıl acil olan Marmaray ve metrolar... Ne var ki vatandaşın acili ile politikacının acili birbiriyle uyuşmuyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA