Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Uyan babaya gel

Baba Vanga, Türk basınına mükemmel "dolgu malzemesi" oldu.
Hemen belirtelim, bu babanın bizim dildeki babayla ilgisi yok. "Baba"
Slav dillerinde "yaşlı köylü kadın", bir başka açıdan da "büyücü kocakarı" anlamına geliyor. Hani Mussorgsky'nin "Bir Resim Sergisi'nden Tablolar" isimli eserinde "Baba Yaga'nın Kulübesi" diye bir bölüm vardır, işte öyle.
("Babuşka" başka, o büyükanne demek, dikkat edin, "baboçka" demeyin, o zaman kelebek demiş olursunuz.) Baba Vanga'ya önce gazetelerin Internet siteleri sahip çıktılar, "ineği yılan yuttu" ya da "dişi arslan erkeğinin kalçasını ısırdı" gibi seçkin ve çarpıcı haberlerini ara ara bir de Vanga'nın kehanetleriyle süsler oldular. Şimdi baktık, yazılı basın da konusuz kalınca Vanga'ya sarılmaya başlamış.
1996 yılında ölmüş bir Bulgar köylüsü bu... İki gözü kör... Eğitim falan da arama... "Balkanlar'ın Nostradamus'u" diyorlar. Söylediklerine göre küresel ısınmayı, buzulların erimesini falan bilmiş. İkiz kulelere saldırıyı da bilmiş, ABD'ye zenci başkan seçileceğini de.
Zeki de bir kadıncağızmış, komünistlerin onu "gerici" diye içeri atmamaları için, "yirmi birinci yüzyılın ortalarında bütün dünya komünist olacak" palavrasını sallamayı ihmal etmemiş. Kendini sağlama almış.
Baba Vanga'ya sorarsanız 2025'te Avrupa nüfusu yokoluyor (acaba Putin kaşınıp kaşınıp yeni bir dünya savaşı çıkarmayı mı başarıyor?) Fakat bu insanlığı olumsuz yönde pek de etkilemiyor anlaşılan, çünkü 2028'de Venüs'e gidiliyor! (Vanga Mars'ı es geçmiş.) 2043'te Avrupa İslam hâkimiyetine giriyor... (Ürkütmeyin şu kazları, Müslüman'a vurmak için bahane arıyorlar.) Roma da, Avrupa İslam Devleti'nin başkenti...
2076'da komünizm geri dönüyor, TKP merkez komitesi ve politbürosuna sevinçle duyurulur...
2100 yılında insan yapımı yeni bir güneş ortaya çıkıyor ve bu yapay güneş gezegenin karanlıkta kalan kısmını aydınlatıyor, gece diye bir şey kalmıyor (doğal dengelerin içine ettin Vanga)...
2130'da uzaylılar geliyorlar (hele şükür!) 3005 yılında Mars gezegeninde bir savaş patlıyor (kimle kim arasında, belli değil...) Eh, 3797 yılında da insanlık sona eriyor, dünyada yaşam bitiyor.
Bu zırvalar, Atatürkçü yani "en hakiki mürşitin ilim olduğunu" savunan postalcı bir gazetede yayınlandı.
Konu sıkıntısı çekiyorlarsa kendilerine yardımcı olmak boynumuzun borcudur.
Alsınlar şunları da "Engin Baba'nın kehanetleri" diye yayınlasınlar:
2019 ve 2023 seçimlerini AKP kazanacak.
2027 yılında CHP yeni bir seçim yenilgisi üzerine olağanüstü kurultaya gidecek.
CHP'nin 2031 seçimlerini kazanmasına kesin gözüyle bakılacak ama sonuç büyük bir hayal kırıklığı olacak. Bazı aydınlarımız "halk cahil, eğitim şart, yaşanmaz bu gezegende" deyip Jüpiter'e yerleşecekler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA