Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Buyur buradan yak!..

Macaristan'ın santimantal yaşamı, egzantirik ve bohem ve gayetle egzotik durumları sizi alakadar etmiyor da; "bana tarihi kültürü ve sanatı anlat aga" diyorsanız buyurun buradan yakın. Budapeşte'de müzelerin çoğu sabah saat 10:00 ile 18:00 arası açık. Müzeler hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler için Museums in Budapest adlı rehber kitabı öneririm. Budapeşte'de çevreyi keşfe dalmanın en iyi yolu bizce her dil için ayrı düzenlenmiş Tuna Nehri bot turları.

Mermer heykel

Bu arada Budapeşte'nin ülkenin kültür ve sanat merkezi olduğunu söylemek hata olmaz. Burada 30'un üzerinde tiyatro bulunmakta. Vörösmarty Meydanı dünyanın birçok kültürünü ağırlamanın haklı gurunu taşıyor. Bu meydana ismini veren romantik şiirin ünlü ozanı Mihaly Vörösmarty (1800-1855) aynı yerdeki mermer heykeli ile tarihe tanıklık ediyor. Ve Vörösmarty'den günümüze birkaç dize...

Unutmayın e mi?..

Şimdi de Birkaç etkinlik mekanının adını vereyim de vicdanım arınsın:
Aquincum Museum: Pazartesi hariç her gün 10:00-17:00 arası açık. Yaklaşık 2000 yıl önce inşa edilmiş olan bu tarihi yapı kesinlikle görülmeye değer.
Vidampark: Budapeşte'nin en büyük eğlence parkı. Bütün bir yıl boyunca açık.
Magyar Operahaz: 1184 tarihinde inşa edilmiş bu gösterişli yapı, Avrupa'nın en güzel operalarından biri. Odaları ünlü Macar ressamları tarafından dekore edilmiş bulunan 1200 kişilik kapasitesiyle Budapeşte'nin gözbebeği.
Növenkert: Kurulalı 100 yıldan fazla olan bu hayvanat ve botanik bahçesi Avrupa'nın üst düzey hayvanat bahçelerinden biri. Nasıl efendim, acuk da olsa gönlünüzü ettim mi?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA