Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Siirtliler ne istiyor?

Siirt'ten canlı yayın yaptım ve çok mutlu oldum. İnsanların gözündeki keyifli ışığı görmek çok kıymetli bir duygu. Lafı çok uzatmadan Siirtliler'in sıkıntılarını bir kez de buradan dile getirmek istiyorum.
* İşsizlik her yerde olduğu gibi Siirt'te de en büyük sorun. Yatırımlar düşük, herkes pılıyı pırtıyı toplayıp göç etmek için fırsat kollamakta.
* Okullarda en büyük sıkıntı öğretmen açığı. Sadece Şirvan civarında 300'e yakın branş ve sınıf öğretmeni açığı var.
* Gelen öğretmenlerin ise çoğu stajyer. Gelip 7-8 ay kalıp bir yolunu bulup tayinlerini çıkartıyorlar.
* Devlet Hastanesi başta olmak üzere diğer sağlık kurumlarında uzman hekim yok. Mesela ortopedist, cildiyeci, nöroloji uzmanı yok koca kentte. En basit vakalarda bile hastalar, yaralılar Elazığ'a, Batman'a, Diyarbakır'a sevk ediliyor. Yolda ölen ya da daha da kötüleşen yurttaş sayısı hayli fazla.
* Siirt'te doğup büyüyen, buralardan para kazanıp yatırımını batıya yapanlara çok öfkeli Siirtliler. Onlardan vefalı davranış bekliyorlar.
* Tefecilere kaptırılan paraların ocaklar söndürdüğünü, bahis oyunlarının gençliği kırıp geçirdiğini söyleyenlerin sayısı çok yüksek.
* Yollar toz toprak. Hele şehrin iç kısımları ve şehirlerarası yolların durumu çok kötü.
* Kaldırımlar seyyar satıcı işgalinde. Bu durum özellikle aileler ya da tek bayanların geliş geçişinde pek çok tatsız duruma ve yanlış anlamalara yol açıyor.
* Siirt'in tek oteli olan
Erdef Oteli ihtiyacı karşılayamıyor
. Öte yandan öğretmen ve polis evlerinin kendi personellerinin dışında müşterilere de hizmet vermesinin haksız rekabet olduğu belirtiliyor.
* Siirtspor şu anda lider. Takımın gücüne güç katabilmek için Siirtli işadamlarının desteği arzulanıyor.
* Siirt'e mutlaka üniversite kurulması, hiç değilse birkaç fakültenin açılması bekleniyor.
* Yıllarca gayet güzel hizmet veren Siirt Havalimanı'nın yeniden hizmete açılması yolunda yoğun talep var. Meydan personeli halihazırda görev başında ve sanki oturdukları yerden maaş alıyor olmanın hüznünü, mahcubiyetini taşıyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA